0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:08:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:09:00

Trump'ı zorlayan direniş

AB, İngiltere, Çin ve Rusya, ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu boşa çıkarmak için yeni önlemler alacak. Plana göre, anlaşmaya uyması karşılığında Tahran’a finansal destek verilecek.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ve bu ülkeye karşı yeni yaptırımlar uygulanacağını açıklamasının ardından tahmin etmediği bir tepkiyle karşılaştı. Trump, anlaşmaya imza atan ülkelerin hiçbirinden destek bulamadı. Başta Almanya olmak üzere Fransa ve İngiltere gibi ABD’yle yakın ilişkileri bulunan ülkeler bile Trump’ın kararını eleştirdi. 

TAHRAN’A DESTEK PLANI 

AB liderleri geçtiğimiz günlerde, Avrupalı şirketlerin ABD’nin İran’a yaptırımlarını tanımayacağını duyurarak bu yönde yasal düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bu restin ardından ABD’yi köşeye sıkıştıracak bir başka hamle daha geldi. AB, Rusya ve Çin’in, nükleer programını sınırlandırması karşılığında Tahran’a destek verilmesini öngören yeni bir plan üzerinde çalıştıkları kaydedildi.  

AMAÇ TRUMP’I İKNA ETMEK

Avrupa basınında çıkan haberlere göre, Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çinli diplomatlar gelecek hafta Viyana’da buluşup, söz konusu plan üzerinde görüşmeler yürütecek. Diplomatların amacının, 2015 anlaşmasına yeni maddeler ekleyerek Trump’ı yaptırımları kaldırmaya ikna etmek olduğu ifade edildi. Ayrıca İran’a milyarlarca dolar finansal yardım yapılmasının da yeni maddeler arasında olduğu belirtiliyor. Bu arada görüşmeye İran’ın katılıp katılmayacağının ise henüz netleşmediği kaydedildi.

ADINI UNUTTU!

Gaflarıyla ünlü ABD Başkanı Donald Trump, bu kez 13 yıllık eşinin adını yanlış yazdı. Trump, geçtiğimiz günlerde böbrek ameliyatı olan Eşi Melania Trump’ın eve döndüğünü Twitter’dan duyurmak istedi. Ancak mesajında 'Melania' olan eşinin ismini 'Melanie' olarak yazınca sosyal medyada alay konusu oldu. Trump, “İnanılmaz, First Lady'nin Beyaz Saray'daki evine dönmesi çok güzel. Melanie kendini çok iyi hissediyor. Tüm dualarınız ve en iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz! ”mesajındaki imla hatasını hemen düzeltse de sosyal medya kullanıcılarının aldığı ekran görüntüsü binlerce kez paylaşıldı. Hatta Twitter’da #Melanie etiketi en çok yorum yapılan konular arasına girdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX