0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:25 Eylül 2018 Salı 00:06:00

Sonları yaklaşıyor

Moskova'nın Suriye’de PKK/YPG'yi tehdit olarak göstermesinin ardından, Başkan Erdoğan Rusya'ya çağrı yaptı. Sınıra yığılan birliklerin her an operasyon düzenlemesinden korkan teröristler büyük panik yaşıyor.

Başkan Erdoğan, Rusya'daki “Kommersant” gazetesi için iki ülke arasındaki ilişkiye dair bir makale kaleme aldı. Moskova’ya açık çağrıda bulunan Erdoğan, yazısında “Rusya'nın özellikle PKK, PYD, YPG gibi terör odaklarına karşı Türkiye'nin mücadelesine destek vermesini bekliyoruz” dedi. Erdoğan, BM çalışmalarına katılmak için gittiği New York’ta da “Önümüzdeki dönemde Fırat’ın doğusunu da kapsayacak şekilde Suriye’de güvenli bölgeleri genişletmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

FIRAT’IN DOĞUSU TEHDİT 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Başkan Erdoğan’la aynı fikirde olduğunu göstermişti. Lavrov açıklamasında terör örgütünü işaret ederek, “Suriye’nin bütünlüğüne yönelik ana tehdit, ABD’nin kontrolündeki Fırat Nehri’nin doğu yakasından yükseliyor. Rusya olarak biz bu tür ayrılıkçı çalışmaların bir an önce sona erdirilmesini talep ediyoruz” demiş ve bölgeye operasyon sinyali vermişti. Kremlin’in Türkiye’nin çağrısına sıcak baktığı öğrenildi. 

ABD SİLAH YIĞIYOR 

Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumu ve Rusya’nın da bu hassasiyete yeşil ışık yakması, PKK/YPG saflarında paniğe neden oldu. Afrin travmasını atlatamayan teröristler, Fırat’ın doğusundaki sözde kantonlarını da kaybetme korkusunu yaşıyor. Örgütün hamisi ABD, binlerce TIR silah göndererek teröristlere ‘arkanızdayım’ mesajı verdi. Washington yönetimi son bir ayda örgüte yaklaşık bin 500 TIR’lık silah yardımı yaptı. 

SİVİLLERİ KATLETTİLER

Bu arada PKK/YPG’nin, işgal ettiği bölgelerde yaşayan farklı etnik kimlikten halklara zulmü sürüyor. Terör örgütü son olarak Rakka'da örgütün zorla silah altına alma kararına karşı çıkan El-Hatuniyye köyüne baskın yaptı. PKK/YPG, 8 bin hanelik Arap köyünde 7 sivili öldürdü, çok sayıda kişiyi de alıkoydu. Köydeki kadın ve çocukları darp eden teröristler, evleri de ateşe verdi. Örgütün Deyrizor kentinde bulunan Süveydan Cezire köyünde de sivillere ait bazı işyerlerini yıktığı belirtildi.

SEVKIYAT HIZLANDI

Başkan Erdoğan’ın çıkışının ardından sınırda hareketlilik arttı. Başta Tel Abyad’ın hemen karşısındaki Akçakale olmak üzere Fırat’ın doğusu boyunca tüm sınır birliklerine, zırhlı araç ve tank takviyesi yapıldı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçkin komando birlikleri sınıra sevk edilmeye başlandı. Mehmetçik terör inlerine girmek için ‘vur’ emrini bekliyor.

Rusya’dan S-300 hamlesi

Rusya, Suriye’de İsrail tarafından düşürülen İl-20 uçağı olayına misilleme amacıyla harekete geçti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, daha önce İsrail'in talebi üzerine sevkıyatı askıya alınan S-300 hava savunma sistemlerini 2 hafta içinde Suriye'ye göndereceklerini söyledi. Şoygu, “Modern S-300 hava savunma kompleksi 250 kilometreden hava saldırı araçlarını önleme ve birkaç hava hedefini eşzamanlı olarak imha etme kapasitesine sahip” dedi. Şoygu ayrıca, Şam rejiminin elindeki hava savunma sistemininin Rus izleme ve kılavuz sistemleriyle donatılacağını da kaydetti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX