0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Polis 'işbirlikçi'nin peşinde

Suudilerin öldürüldüğünü itiraf ettiği Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 25 kişi ifadeye çağrıldı. Savcılığın, cesedi ortadan kaldırdığı öne sürülen ‘yerel işbirlikçi’yi bulmaya çalıştığı belirtildi. 

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2 Ekim’de öldürülen ve halen cesedi bulunamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili soruşturma genişletildi. Cinayetle ilgili 19 Ekim'de 20 kişiyi tanık olarak dinleyen savcılık, 25 kişiyi daha ifadeye çağırdı.    

CESEDİN YERİ BELİRSİZ 

Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta çıkan bir arbede sonucu öldüğünü öne sürmüş ve olayla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığını, üst düzey 5 yetkilinin de görevlerine son verildiğini duyurmuştu. Ancak Suudiler cesedin nerede olduğuna dair bir açıklama yapmamıştı. Polisin bu yönde araştırmaları devam ederken Reuters dün cinayetle ilgili yeni iddialar ortaya attı.    

KIYAFETLERİNİ GİYDİ 

Reuters’ın üst düzey bir Suudi yetkiliye dayandırdığı habere göre, 15 kişilik ekip, Kaşıkçı’yı Riyad’a dönmesi için ikna etmeyi amaçlıyordu ve gazeteci, İstanbul dışında bir evde tutulacaktı. Ancak panikleyen Kaşıkçı, sakinleştirilmek istenirken boğuldu. Halıya sarılan cesedi ise ‘yerel bir işbirlikçiye’ teslim edildi. Haberde ayrıca olayın ardından ekibin bir üyesinin konsolosluktan çıkmış gibi görünmesi için Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giydiği belirtildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX