0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Şubat 2019 Pazar 11:52:00 - Güncelleme:17 Şubat 2019 Pazar 11:55:00

Pakistan, Selman'ın ziyareti öncesi resmi tatil ilan etti, binlerce hesabı kapattı

ABD'nin kuklası Suudi Arabistan veliaht prensi İbn Selman, Pakistan'a ziyaret düzenleyecek. Pakistan hükümeti, kritik ziyaret öncesi olası protesto gösterilerine karşın önlemlerini artırırken ziyaretin gerçekleşeceği gün resmi tatil ilan edildi, çok sayıda sosyal medya hesabı kapatıldı.

TM Dijital Haber Merkezi

Pakistan'a resmi ziyaret düzenleyeceği açıklanan Muhammed bin Selman için ülkede üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Olası gösterilere karşı resmi tatil ilan edilirken, binlerce sosyal medya hesabı da kapatıldı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın geçtiğimiz hafta Pakistan'a ziyaret düzenleyeceği açıklanmış ancak daha sonra bu ziyaret ertelenmişti.

Pazar gününe ertelenen ziyaret öncesinde Pakistan'ın İslamabad kentinde resmi tatil ilan edilirken, gösterilere de yasak getirildi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden sorumlu tutulan İbn Selman'ı protesto etmek isteyen Pakistan halkını engellemek için ise Facebook'da 19 bin, Twitter da ise 20 bin hesap kapatıldı.

Pakistan muhalefet partileri ise Pakistan Başbakanı'nın İbn Selman için vereceği yemeğe katılmayacaklarını açıkladı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX