0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2017 Salı 17:16:00 - Güncelleme:21 Kasım 2017 Salı 17:29:00

Malezya Başbakanı Necip Rezak: Terörizme karşı ortak hareket etmeliyiz. Bu bizim kutsal görevimiz

Malezya Başbakanı Necip Rezak, “Müslüman ülkeler, terörizme karşı ortak hareket etmeli.” dedi.

Necip, Sarawak eyaletinin başkenti Kuching’de başlayan 13. Dünya İslam Ekonomi Forumu’nda (WIEF) yaptığı konuşmada, terörist saldırılar yüzünden birçok bölgede ölümlerin devam ettiğini vurgulayarak “Irak ve Suriye’de DEAŞ’ın varlığı, Filipinler’de terör grupları ve Arakanlı Müslümanlara uygulanan zulüm halen devam etmektedir. Bu durumun kontrolsüz bir hal almasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Müslüman ülkelere birlik çağrısında bulunan Necip, sözlerine şöyle devam etti:

“Müslüman ülkeler, terörizme karşı ortak hareket etmeli. Müslüman olarak adaletsizlik ve kötülüğe karşı direnmek zorundayız. Bu bizim kutsal görevimiz.”

Konuşmasında Arakanlı Müslümanların yaşadıklarına da değinen Rezak, “Malezya'nın Rohingya durumunu çözmeye yönelik çabaları olumlu sonuçlar vermeye başladı. Myanmarlı yetkililer ile son olarak Manila'daki ASEAN Zirvesinde yaptığımız toplantıda, Arakan'daki krize çözüm bulma taahhüdü verildi.” diye konuştu. AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX