0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

İsrail yıkımı erteledi 

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında yer alan ve Filistinliler için direniş sembolü haline gelen Han el-Ahmer köyünün yıkımını erteledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, “Müzakerelere bir şans vermek ve alternatiflerin değerlendirilmesi” amacıyla yıkımın ertelendiği belirtildi.  

MÜCADELE SÜRECEK 

Köyde yaşayanlar kararı, Filistin bayraklarıyla şarkılar söyleyerek kutladı. FKÖ'ye bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Başkanı Velid Assaf, protestoların yıkım kararı kaldırılana kadar devam edeceğini ve mücadelenin bitmeyeceğini söyledi. İşgal güçleri, yıkım kararına karşı köyde düzenlenen gösterilere sert şekilde müdahale etmiş, çıkan olaylarda birçok Filistinli yaralanmış, bazıları gözaltına alınmıştı. Filistinliler ve yabancı aktivistler, mayıs ayından bu yana bölgede 24 saat nöbet tutuyor. 

Kudüs Valisi gözaltında 

Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valisi Adnan Gays, işgal güçleri tarafından gözaltına alındı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail özel polis kuvvetlerinden bir ekip Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde Gays’ın aracının önünü kesti. Aracından zorla indirilerek gözaltına alınan Adnan Gays bilinmeyen bir yere götürüldü. İsrail polisleri, önceki gün Filistin yönetimine bağlı Kudüs İstihbarat Müdürü Albay Cihad el-Fakih'i de gözaltına almıştı. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX