0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mart 2019 Pazar 14:36:00 - Güncelleme:17 Mart 2019 Pazar 15:23:00

İnternetin yeni fenomeni 'Egg boy'

Önceki gün Yeni Zelanda'da 50 kişinin şehit olduğu 2 camiye yönelik terör saldırısı hakkında yaptığı açıklamada Müslümanları suçlayan ve "terörü meşru göstermeye" çalışan, bu açıklamaları nedeniyle tepki çeken Avustralyalı Bağımsız Senatör Fraser Anning'e yönelik gerçekleştirilen yumurtalı protesto internette en çok paylaşılan görüntüler arasına girdi.

Yeni Zelanda'da 50 Müslüman vatandaşın 2 ayrı camii de uğradığı terör saldırısı sonucu şehit edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan ve İslam düşmanlığı ile tanınan Avustralyalı Bağımsız Senatör Fraser Anning'in Müslümanlara yönelik açıklamaları büyük tepki toplamıştı. Basına açıklama yaptığı sırada 18 yaşından küçük olduğu tahmin edilen bir genç tarafından yumurtalı protestoya uğrayan Anning'in görüntüleri kısa sürede sosyal medya platformları arasında büyük beğeni alarak en çok paylaşılanlar arasında yerini aldı.
 

 

İNTERNETİN YENİ FENOMENİ OLDU

Kısa sürede viral olan görüntülerde yer alan genç, olay sonrası Anning'in yakınında yer alanlar tarafından yere yatırılarak darbedildi, gözaltına alındı. Polise verdiği ifade sonrası serbest bırakılan ve ismi 'Egg boy' olarak anılan genç internetin dünyasının da yeni fenomeni oldu.

İSLAMI ŞİDDET DİNİ OLARAK NİTELEMİŞTİ

Avustralyalı Bağımsız Senatör Fraser Anning 50 Müslümanın şehit edildiği terör saldırısının ardından basına açıklamalarda bulunmuş ve Müslümanları suçlamıştı. Anning 'Bugün Müslümanlar kurban olmuş olabilir ama genelde saldırıları düzenleyenler onlar. Dünya genelinde Müslümanlar inançları adına insanları öldürüyor' ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX