0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Aralık 2016 Cuma 16:38:00 - Güncelleme:09 Aralık 2016 Cuma 16:42:00

Halep'te Türklerle işbirliği ABD'lilerden daha verimli olur"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep'te bir çözüme ulaşmak için Türkiye ile yaptıkları işbirliğinin ABD ile yaptıklarına göre daha verimli olacağını umduklarını belirtti.

 

Hamburg kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türklerle ortak bir anlayışa varmaya başlıyoruz. Belki de bu işbirliği kanalı, Amerikalılarla olan işbirliği kanalına göre daha verimli olur" dedi. Sputnik'in haberine göre; ABD'nin Halep'in doğu kesimlerindeki silahlı grupları etkileyip etkileyemediği konusunda şüpheleri olduğunu belirten Lavrov şöyle devam etti: "Bölgedeki bazı ülkelerin bu gruplar üzerinde etkisi olduğunu biliyoruz. Türkiye de dahil olmak üzere bu ülkelerin hepsiyle çalışıyoruz."

 

"ABD ile anlaşma şansı var"

 

Diğer taraftan ABD ile Halep konusunda bir anlaşmaya varmaları için hâlâ 'iyi bir şansları' olduğunu kaydeden Lavrov, Washington'ın, her iki ülkeden uzmanların teknik görüşmeler için Cenevre'de bir araya gelmesi konusunda fikrini değiştirmediğini söyledi. Moskova ve Washington, silahlı grupların Halep'in doğu mahallelerinden ayrılması için bir anlaşmaya varmaya çalışıyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX