0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Temmuz 2018 Cuma 00:59:00 - Güncelleme:13 Temmuz 2018 Cuma 01:14:00

Guterres: Suriye'nin geleceğini sadece siyasi çözüm sağlayabilir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'demokratik ve mezhepçi olmayan' bir Suriye'nin yeniden inşası ve geleceğinin sadece siyasi çözümle mümkün olduğunu söyledi.

Guterres, BM Genel Merkezinde düzenlendiği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Suriye'nin güneybatısındaki gerginliğin azaltılması için yürüttükleri çabaların işe yaradığını ifade eden Antonio Guterres, askeri zaferin mümkün olmadığını söyledi.

Guterres, "Tüm Suriyelilere mesajım; Demokratik ve mezhepçi olmayan bir Suriye'nin yeniden inşası ve geleceğini sadece siyasi çözüm sağlayabilir" dedi.

'TİCARET SAVAŞI' YORUMU: ÖZGÜR VE ADİL TİCARETE İNANIYORUM

ABD'nin Çin'den ithal ürünlere yönelik tarife artışıyla başlayan 'ticaret savaşı'na ilişkin de değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Guterres, 'özgür ve adil' ticarete inandığını belirterek, şu andaki zorlukların müzakere ile çözülebileceğini umut ettiğini söyledi.

Guterres, ABD ve Kuzey Kore arasında yürütülen nükleer görüşmelere ilişkin ise zorlu müzakerelerde inişler çıkışlar yaşanacağını ancak başlatılan diyaloğun çözüm yolunda iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

"CİNSEL İSTİSMAR BM DE DAHİL TÜM TOPLUMLARI ETKİLEDİ"

Cinsel istismarın BM de dahil dünyanın her yerinde bütün toplumları etkilediğine de dikkati çeken Antonio Guterres, cinsel tacizle mücadele konusunda kararlı olduğunu ve cinsel istismara karşı "sıfır tolerans" gösterileceğini vurguladı.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX