0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Aralık 2018 Salı 13:22:00 - Güncelleme:11 Aralık 2018 Salı 13:52:00

Gezi provokasyonu için barışçıl eylemler diyen Fransız basını Paris'teki eylemcileri terörist olarak tanımladı

Fransa'nın başkenti Paris'te hayat pahalılığı ve zamları öne sürerek başlatılan eylemler devam ederken Fransız medyasının eylemler karşısındaki tavrı da oldukça dikkat çekici oldu. Türkiye'deki Gezi Parkı provokasyonu için barışçıl eylemler ifadesini kullanan Fransız basını, Paris'teki eylemcileri ise terörist olarak tanımladı. Fransız basının bu tavrı kadar Batı medyasındaki diğer kuruluşların da olaylar karşısında sessizliğe gömülmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Fransa'daki şiddetli eylemlerin artması sonrasında hükümetin geri adım atması Sarı Yeleklileri durduramadı. Paris'teki eylemciler tıpkı Gezi'deki gibi her yeri yakıp yıktı. Gezi'de eylemcileri kahraman gibi gösteren canlı yayınlar yapan Fransız basını ise benzer olaylar kendi ülkelerinde olunca göstericileri terörist ilan etti. Yapılan haberlerde göstericiler "terörist" ve "Vandal" olarak ilan edilirken polise övgüler yağdırıldı.

LE FİGARO - GEZİ

"Türkler Erdoğan'ın otoriter uygulamalarına karşı eylem yapıyor" başlığını atarak Gezi'de asıl hedefi işaret etmişti.

LE FİGARO - SARI YELEKLİLER

"Sarı Yelekliler Bordeaux kent meydanında toplanıp molotof kokteylleri attılar. Sarı Yelekliler kontrolden çıkıp polisle çatışıp etrafı yakıp yıktılar."

LİBERATİON - GEZİ

"Türkiye, Bir bahar havası… Burası İstanbul'un Tahrir Meydanı" ifadelerine yer verip Gezi olaylarını Mısır'daki eylemlere benzetip darbe çığırtkanlığı yapmıştı.

LİBERATİON - SARI YELEKLİLER

"Sarı Yelekliler maksadını aştı. Hükümetin diyalog çağrısına 'Artık çok geç' diyerek eylemleri amacından saptırdı diyerek göstericileri eleştirdi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX