0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2017 Perşembe 10:14:00 - Güncelleme:07 Aralık 2017 Perşembe 10:58:00

Emmanuel Macron, cumhurbaşkanı seçildiğinden bu yana ilk kez Cezayir’de

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, göreve başladığından bu yana ilk kez Cezayir’e gitti. Macron’un bu ziyareti ile iki ülke arasındaki ilişkinin güçlenmesini ve sömürge geçmişi sayfasının değiştirilmesini amaçladığı belirtildi.

Macron, mevkidaşı Abdulaziz Buteflika ile başkentin batısındaki Zeralda’daki konutunda bir araya gelecek.

Eski Fransız Cumhurbaşkanı Valery Giscard d’Estaing‘in 1975 yılında Cezayir’i ilk kez resmi olarak ziyaret etmesinden sonra, bütün cumhurbaşkanları Cezayir’i ziyaret ediyor.

Macron’dan önceki Cumhurbaşkanı Hollande, uzlaşmacı bir yol çizerek ülkesinin Cezayir’e yönelik sömürgeci tutumunu ‘acımasız ve haksız’ olarak nitelendirmişti.

Macron’un Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, Fransa’nın 132 yıldır Cezayir topraklarında süren sömürgeci tutumunun ‘insanlığa karşı suç’ olduğunu söylemesi şok etkisi yaratmıştı.

Bu açıklama Fransa’daki sağcılar tarafından güçlü eleştirilere neden olurken, Cezayir’de memnuniyetle karşılanmıştı. Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX