0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2019 Pazar 16:36:00 - Güncelleme:21 Nisan 2019 Pazar 16:49:00

Dünya Sri Lanka’ya ağlıyor: Liderlerden mesajlar

Sri Lanka’da arka arkaya gerçekleşen saldırılarda en az 185 kişi hayatını kaybetti, 600’den fazla kişi yaralandı. Dünya liderleri ise bir bir Paskalya Bayramı’nda Sri Lanka’da gerçekleşen saldırılarla ilgili taziye ve dayanışma mesajı yayımlamaya devam ediyor.

TM Dijital Haber Merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sri Lanka'da, kilise ve otellere yapılan terör saldırılarını kınadı. Erdoğan, “Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'na denk getirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tüm Sri Lanka halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sri Lankalı mevkidaşına yolladığı mesajda, “Ülkenizin kentlerinde düzenlenen terör saldırılarının trajik sonuçları nedeniyle içten başsağlığı dileklerimi kabul edin. Rusya’nın, uluslararası terörizm tehdidiyle mücadele konusunda Sri Lanka için eskiden olduğu gibi hala güvenilir bir ortak olduğunu yeniden belirtmek isterim.” satırlarını kaleme aldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Sri Lanka’da meydana gelen saldırıları “gerçekten korku verici” diye nitelendirdi. May, “Hiç kimsenin ibadetini ederken bir daha korku duymaması adına dayanışma içinde olmalıyız.” diye konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Paskalya Bayramı’nda gerçekleştirilen saldırıları “korku ve üzüntüyle” karşıladığını bildirdi.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Sri Lanka’da gerçekleşen vahşi şiddetin kurbanlarıyla birlikte olduğunu dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sri Lanka’daki saldırıyı “iğrenç” diye tanımlayarak lanetledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sri Lanka saldırılarının ardından yayımladığı mesajında inanç nefretini ve hoşgörüsüzlüğü lanetlediğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, kiliseler ve otellere yönelik saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan yüzlerce kişi için kendi ve vatandaşları adına başsağlığı dileğinde bulunarak her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Sri Lanka'daki saldırıları sert bir şekilde kınıyorum. Bölgemizde böyle bir barbarlığa yer yok. Hindistan, Sri Lanka halkı ile birlik içerisinde duruyor. Düşüncelerim ağrılı aileler ile birlikte ve yaralılar için dua ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Sri Lanka saldırılarını kınayarak, “Sri Lanka’da Paskalya Bayramı’nda meydana gelen ve yüzlerce değerli canın ölümüne, yaralanmasına sebep olan bu terör saldırısını sert bir biçimde kınıyorum. Sri Lankalı kardeşlerimize baş sağlığı diliyoruz. Bu yas zamanında Pakistan, Sri Lanka’nın yanında duracaktır.” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX