0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2018 Cumartesi 21:18:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2018 Cumartesi 21:21:00

Dalga mı geçiyorsunuz 

Borç batağındaki Yunanistan, ucuz vatandaşlık dağıtıp uydurma vergilerle halkı soyuyor. Buna rağmen sözde kredi derecelendirme kuruluşları, Yunanistan’a bol keseden not dağıtıyor. 

Avrupa’nın en borçlu ülkesi Yunanistan’da Çipras hükümeti, bataktan çıkmak için ucuz vatandaşlık dağıtıp sefalet içindeki halkı soymaya devam ediyor. Yunanistan’da vergi mükellefleri 2018 yılı sonuna kadar toplam 10.8 milyar euro vergi ödemek zorunda kalacak. Ülkenin havaalanları, demiryolları ve limanlarını yabancılara peşkeş çeken hükümet, yıllardır uydurma vergilerle de halkı sömürmeyi sürdürüyor. Bunlar arasında ‘özel danışma’, ‘lüks yaşam’, ‘özel meslek’ gibi vergiler de bulunuyor. 

PARAYI BASANA OTURUM 

Çipras hükümeti, ülkeye kaynak sağlamak için para karşılığı ‘oturma izni’nin kapsamını da genişletiyor. Buna göre, 5 yıl önce uygulamaya sokulan ‘Altın Vize’ programı, minimum 400 bin euroluk yatırım yapanları da kapsayacak. Yatırımcılara karşılığında AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı da sağlayan 5 yıllık oturum izni verilecek. Şu an sadece Yunanistan'da minimum 250 bin euro değerinde emlak satın alanlar bu uygulamadan faydalanabiliyor. 

BUNUN ADI SAHTEKÂRLIK 

Bu arada, Türkiye’nin, Türk banka ve şirketlerinin kredi notlarını düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının sahtekârlığı Yunanistan üzerinden bir kez daha tescillendi. Standard & Poor's (S&P), ekonomisi çöküşün eşiğindeki Yunanistan'ın not görünümünün ‘durağandan’ ‘pozitife’ çevrildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, hükümetin vergi tabanını genişletici reformlar uygulaması halinde ülkedeki iş ortamının düzeleceği ve daha güçlü ekonomik toparlanmaya yardımcı olacağı savunuldu. 

Bir teröriste daha iltica hakkı 

FETÖ’cü hainlere sığınma hakkı tanıyan Yunanistan İltica Dairesi, yine skandal bir karara imza attı. Daire, şubat ayında ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalanan terör örgütü TKP/ML-TIKKO üyesi Turgut Kaya’ya siyasi iltica hakkı tanıdı. Yunanistan Yüksek Mahkemesi, kısa bir süre önce, Türkiye’nin talebi üzerine hakkında İnterpol tarafından tutuklama kararı bulunan terörist Kaya’nın iadesi yönünde karar vermişti. Kaya'nın, serbest bırakılıp bırakılmayacağı ya da Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği konusundaki nihai kararı Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis'in vereceği kaydedildi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX