0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2018 Salı 00:20:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2018 Salı 00:21:00

'Casus Obama'

ABD Başkanı Donald Trump, 2016 yılındaki seçim kampanyası ekibine FBI’ın sızıp casusluk yaptığını öne sürdü. Trump, emri Barack Obama'nın verdiğini ima etti.

Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, 2016 yılındaki seçim kampanyası sırasında o dönem Obama yönetiminde olan Adalet Bakanlığı ve FBI’ın casusluk yapmış olabileceğini iddia etti. Trump, Adalet Bakanlığı'nın konuya ilişkin inceleme başlatmasını talep edeceğini duyurdu. 

KANIT GÖSTEREMEDİ 

Trump tweeti'nde, ‘‘FBI ve Adalet Bakanlığı’nın Trump kampanyasına siyasi nedenlerle sızmış olabileceğinin ya da böyle bir talimatın Obama yönetiminden biri tarafından verilip verilmediğinin incelenmesini Adalet Bakanlığı’ndan resmen isteyeceğim’’ ifadelerini kullandı. Ancak ne Trump ne de avukatı Rudy Giuliani, buna şimdiye dek bir kanıt gösteremedi. 

DİKKAT DAĞITIYOR 

Demokrat Partili politikacılar ise Trump’ın iddialarını “saçmalık” olarak değerlendirdi. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nun Demokrat partili üyesi Adam Schiff, Trump’ı dikkatleri, karşı karşıya olduğu ve giderek artan hukuki zorluklardan bir başka yöne çekmeye çalışmakla suçladı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX