0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Nisan 2017 Perşembe 11:53:00 - Güncelleme:27 Nisan 2017 Perşembe 12:08:00

Anlaşma bozulunca polise okla saldırdılar! Film çekimi değil, gerçek

Brezilya'da güvenlik güçleri, yerlileri göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalışırken yerliler de ellerindeki ok ve mızraklarla saldırdı..

 

Polis yetkilileri, protestocu yerlilerin kongre önündeki meydanda, daha önce karşılıklı anlaşmaya varılan gösteri alanı sınırlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle müdahale edildiğini söyledi.

Göstericiler ise ihlal iddiasını reddederek polisin gösteriyi dağıtmak için bahane aradığını savundu.

Kabile üyeleri eylem sırasında, çiftçiler ile toprak yüzünden çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren yerlileri simgeleyen tabutlar da taşıdı.

 

Olayda yaralanan olmazken, göstericiler en az 4 yerli protestocunun gözaltına alındığını söyledi. 

 

Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'da çoğunluğu Amazon Nehri havzasında yaşayan çok sayıda yerli topluluk bulunuyor.

Yerlilerin topraklarında faaliyet gösteren çiftçiler, ormancılar ve diğer işletmelerle çatışması sık görülen bir durum. 

Fakat son dönemde artan ekonomik krizle bu tür çatışmaların arttığını belirten yerli temsilcileri, Devlet Başkanı Michel Temer liderliğindeki hükümetten, yerli haklarının daha iyi korunabilmesi için adımlar atmasını bekliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX