0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:10:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:10:00

Alman polisine Gestapo yetkisi

Her fırsatta Türkiye'ye demokrasi ve özgürlük dersi vermeye kalkan Almanya'da polis, Nazi teşkilatı Gestapo’yu aratmayacak yetkilerle donatıldı.

Demokrasi konusunda ahkâm kesip başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmeyi adet haline getiren Almanya, polise Nazi dönemini aratmayacak yetkiler tanıdı. Almanya’nın en büyük eyaleti olan Bavyera, Polis Vazife Yasası’nda yaptığı değişikliklerle mahkemelerin güvenlik güçleri üzerindeki denetimini ve baskısını en aza indirirken, kişisel hak ve hürriyetleri ayaklar altına aldı. 

SÜRESİZ TUTUKLAMA 

Yeni Polis Yasası, Bavyera güvenlik güçlerine sınırsız imkânlar tanıyor. Süresiz tutuklama hakkı, şüphelilerin DNA izlerini inceleyebilme, vücut kamerası kullanımı, keyfi ortam dinlemeleri, kişisel verilere izinsiz erişim ve el bombası taşıma bunlardan bazıları. Yeni düzenlemeyle, mahkeme kararı gerektiren uygulamalar, tehdit şüphesi gerekçe gösterilerek polis memurunun kararına bırakılıyor.  

İNSAN HAKLARINA AYKIRI 

Bavyera'da meclisten geçen yasanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana polise tanınan en sert yetkiler olduğu belirtiliyor. Birçok sivil toplum kuruluşu yasanın insan haklarına aykırı olduğunu belirterek ülke çapında gösteriler düzenlemeyi planlıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX