0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ekim 2016 Pazartesi 14:38:00 - Güncelleme:17 Ekim 2016 Pazartesi 14:40:00

ABD ve İngiltere'den Rusya'ya şok tehdit!

İsviçre'nin Lozan kentinde bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Rusya Halep'e saldırılarını sürdürürse ekonomik yaptırımlarla karşılacak" açıklaması yaptı.

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye krizini görüşmek üzere İsviçre'nin Lozan kentinden İngiltere'nin başkenti Londra'ya geçti.
 

Burada Almanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanlarıyla biraraya gelen Kerry ardındanda Johnson'la ortak bir basın açıklaması yaptı.
 

"Rusya, Suriye'deki savaşın siyasi çözüm olmadan bitmeyeceğini anlamalı" diyen Kerry, "İkinci dünya savaşından bu yana en büyük insani felaket Halep'te yaşanıyor. Bu durum Rusya ve Esad rejimi ahlaki kurallara uygun davranırsa yarın hemen sona erebilir. Ama onlar bunu yapmıyorlar. Halep'te her gün insanlığa karşı suçlar işyleniyor" şeklinde konuştu. 


ABD'li Bakan Kerry, Rusya'ya ek yaptırımlar uygulamayı planladıklarını da vurguladı.
 

Basın toplantısında konuşan İngiliz bakan Johnson da çatışmasızlığın sağlanması amacıyla baskının sürdürülmesi için bazı ek yaptırımlar düşünüldüğünü açıkladı.
 

Johnson, "Rusya barbarca kuşatmanın sonuçlarını hissetmeli" ifadesini kullandı.


İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ek yaptırımların Rusya ve Suriye hükümetlerinin yanı sıra onlara destek veren diğer ülkeleri de kapsayabileceğini belirtti.
 

Ancak uzmanlar Suriye hükümetine halihazırda uygulanan bu tip yaptırımların sorunun çözümünde etkili olmadığını belirtiyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX