0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ekim 2016 Salı 13:55:00 - Güncelleme:18 Ekim 2016 Salı 14:01:00

AB: Musul'un alınması güvenliğimizi tehlikeye sokabilir

Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Komiseri Julian King, "Musul operasyonunun başarıya ulaşmasının AB'nin güvenliğini tehlikeye sokabilir" dedi.


Alman Die Welt gazetesine konuşan King, Kuzey Irakta IŞİDin kalesi Musulun geri alınması, şiddet yanlısı IŞİD savaşçılarının Avrupaya geri dönmelerine neden olabilir. Bu durum, hazırlıklı olmamızı gerektiren çok önemli bir tehdittir diye konuştu.
 

Çatışma bölgelerinde Avrupadan giden 2 bin 500 militan bulunuyor
 

Musulun düşmesi durumunda DAEŞ (IŞİD) militanlarının toplu şekilde Avrupaya gelmelerinin söz konusu olmayacağını da kaydeden King, Çatışmaların yaşandığı bölgelerde Avrupadan giden yaklaşık 2 bin 500 militan bulunuyor. Geçmiş tecrübelere bakıldığında, Afganistan örneğinde olduğu gibi, militanların bir kısmı savaşta hayatını kaybettiği ya da başka savaş bölgelerine yöneldiği için, sonuçta bir kısım militan geri dönüyor. Ancak, küçük bir grup da büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu duruma hazırlıklı olmalıyız. Uygun önlemlerle teröristlerin seçeneğini azaltmalıyız ifadelerini kullandı.

 
King, Avrupaya gelişlerde gösterilen seyahat belgelerinin sahte olma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması ve güvenlik standardının yükseltilmesi gerektiğini de söyledi. 
 

 

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX