Bekle bizi Münbiç, Afrin'den sonra sana da geliyoruz

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO’nun Azez’den açtığı yeni cepheyle terör örgütü PKK/PYD Afrin’de çepeçevre kuşatıldı. Afrin’deki terör örgütü PYD’lilere yönelik Zeytin Dalı Harekatı genişliyor. ÖSO güçleri yeni bir hat açarak Münbiç’e yöneldi. Hedef terör koridorunu tamamen kapatıp yolu kesmek

Haberin Eklenme Tarihi: 23.01.2018 09:36:00 - Güncelleme Tarihi: 23.01.2018 12:59:00
ABONE OL

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, KONTROLÜ ALTINDAKİ AZEZ’DEN AFRİN’E YENİ CEPHE AÇTI

Zeytin Dalı Harekâtı’nın üçüncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri doğudaki Azez’den Afrin’e kara harekâtını başlattı. Afrin’deki YPG’li teröristler dört koldan kıskaca alındı.  ÖSO güçleri ise Münbiç’te teröristlerle çatışıyor. Münbiç’ten Afrin’e takviye hedefleyen YPG’lilerin önü kesiliyor.

BÜTÜN DÜNYA İZLEDİ 

Hatay Hassa’daki Türk askerleri ve ÖSO kuvvetleri televizyonların canlı yayınında Suriye’ye geçti. Savaş uçaklarının Hatay sınırındaki Raco bölgesinde terör mevzilerini bombalaması canlı aktarıldı. Hatay’ın Hassa İlçesi’nin sınıra sıfır noktasına tank ve ağır zırhlı araçlarla yığınak yapan TSK’nın kara birlikleri, saat 13.00 sıralarında son hazırlıklarını tamamladı. Askerler araçlarına binerken, tanklar da çalıştırıldı. Eller tetikte bekleyen askerlerin büyük bir bölümü saat 13.40’ta Türkiye ile Suriye sınırına çekilen duvardan açılan bölümünden Suriye’ye geçiş yaptı. ÖSO birlikleri de kollarındaki sarı bantlarla yaya olarak tanklarla birlikte Suriye’ye geçti. 

YPG’nin ikmal yolları kesiliyor 

TERORİSTLER PANİKTE 

PYD/PKK Afrin merkezinde araçlardan hoparlörlerle halka eylemlere katılma çağrısı yapıyor. İstihbarat kaynakları halkın bu çağrılara cevap vermediğini bildirdi. 

MİT, Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Afrin merkez ve çevresinden anlık bilgi ve görüntü akışının sağlanması çalışmalarında TSK ile eşgüdüm halinde hareket ediyor. TSK’ya vurulacak hedeflerin belirlenmesi, güncellenmesi ve takibi konusunda destek sağlayan MİT, terör örgütünün haberleşme ağını da dinleyerek hedefleri tespit etmekte.  YPG, Afrin’de hoparlörle halka direniş çağrısında buluyor. Belediyelerin düzenlediği protesto etkinliklerine halkın katılımı çağrısında bulunan YPG’nin çağrısı halktan karşılık bulmuyor. 

Kilis’ten topçu desteği 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, örgütün roket mermilerine hedef olan Kilis’ten top atışları yapıldı. Sınırda konuşlu TSK’ya bağlı birliklerce terör örgütü PYD/PKK’nın işgal ettiği alanlara yönelik zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor. Bu arada, Afrin sınırındaki birliklere de ara 
ara askeri araç takviyesi yapılıyor. 

Burseya Dağı alındı 

Azez’den dün öğle saatlerinde başlayan saldırıyla Burseya Dağı’nı tamamıyla kontrol altına aldı. Burseya Dağı’nda en az 10 terör örgütü YPG üyesinin yakalandığı iddia ediliyor. Terör örgütü, Burseya Dağı’nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

Ateş açan hain öldürüldü

Rasulayn kentinde, PYD’nin kontrolündeki binadaki keskin nişancı teröristin açtığı ateşle, bir asker yaralandı. Güvenlik güçleri, zırhlı aracın üzerindeki uçaksavarla teröristi etkisiz hale getirdi. 

Güvenli ilerleme hattı kuruldu

Harekatın üçüncü gününde ele geçirilen 11 köyle birlikte toplam 15 nokta örgütten arındırılmış oldu. TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, Afrin’in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirdi. Böylece Afrin çevresinde güvenli ilerleme hattı oluşturuldu. Öğle saatlerinde Suriye’nin Haseke bölgesindeki terör örgütü YPG mevzilerinden Ceylanpınar sınırındaki askerlerine taciz ateşi açıldı. TSK da bölgeyi yoğun ateş altına aldı. 

Sonuna kadar devam edecek  

Zeytin Dalı Harekatı’nın başındaki isim Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, sınırdan açıklama yaptı. Orgeneral Akar, Afrin harekatının terörist kalmayıncaya dek süreceğini söyledi. Akar şunları kaydetti: “Karşımızda sadece PKK/YPG yok DEAŞ da var. Amaç, hem bölge hem ülke için istikrarın sağlanması. Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Herhangi  bir şekilde cana, mala bir zarar ziyan getirmeden, ülkemizin hak ve hukukunu  korumak ve kollamak için burada bulunuyoruz.”

Zeytin Dalı Münbiç’e uzanıyor 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) terör örgütü PYD/PKK’nın kontrolü altındaki Münbiç’e de askeri harekâtın başladığını duyurdu. Suriye Geçici Hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonun resmen başladığı ifade edildi. Böylece Zeytin Dalı Harekâtı’nın alanı genişledi. Bölgede teröristlere karşı büyük bir kıskaç oluşturuldu.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP 

PKK/PYD’li teröristlerin sınır hattımızdaki en kritik bölgelerinden birisi olan Münbiç’e ÖSO birliklerinin öncü taaruz başlatması harekâtın beklenenden daha hızlı ilerleyeceği yorumlarına neden oldu. 

ZIRH DELİCİLER VURDU

Zeytin Dalı Harekatı’nda yüzde yüz yerli üretim olan zırh delici havan topu mermileri kullanıldı. Hainlerin kazdığı tüneller yerle bir edildi. 

ABD teröristlere kenti teslim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündeme getirdiği Münbiç’in batısında Fırat Kalkanı ile temizlenen El Bab Kuzeyinde ise Cerablus bulunuyor. Münbiç’in temizlenmesiyle bölgede oluşturulmak istenen terör koridorunun ana damarlarından en önemlisi kesilmiş olacak. Çoğunluk nüfusu Arap olan Münbiç DEAŞ bahanesiyle ABD tarafından terör örgütü PKK/PYD’lilere verildi. Terör örgütü bölgeye yerleşerek Arap nüfusu asimile etti. 

Terör üssüne mermili mesaj

Zeytin Dalı Harekatı’nın kararlı ve yoğun şekilde başlamasıyla şaşkına dönen PYD’li teröristleri Menbiç korkusu sardı. ÖSO’ya bağlı özel kuvvetlerin önceki gece Menbiç’teki terör örgütünün sözde komutanlarının karargahlarının önüne mermili not bırakıp ‘geliyoruz’ mesajı verdiği öğrenildi. 

‘Cerablus’ ve ‘El Bab’ yöntemi   

 ÖSO güçlerinin komutanları ele geçirilen köylerde yerel halka  Türkiye’nin bölgedeki amaçlarıyla ilgili tek tek açıklama yapıyor. Köyün önde gelenleri ile görüşen ÖSO komutanları yaptıkları açıklamalarda “Sivillere hiçbir zarar gelmeyecek. Aksine Cerablus ve El Bab’daki gibi tüm ihtiyaçlarınız karşılanacak, yaralarınız sarılacak. Buradan ayrılan akrabalarınız geri dönecek. İsteklerinizi bize söyleyin en kısa sürede yerine getirilecek” diyor.  Akşam