0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2015 Çarşamba 22:09:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2015 Perşembe 16:25:00

Sirkeci'de esnaftın nasıl medya patronu oldun?

Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Aydın Doğan'a, "Medyayı kullanarak neler devşirdin? Karton fabrikasından Dışbank'a kadar bu servetleri nasıl elde ettin" diye sordu.

TÜRK Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Ülke TV'de  GÜNEŞ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler'in sunduğu 'Sıradışı' programına konuk oldu. Sancak, Doğan Grubu'nun milli iradeye ve milli iradenin temsilcilerine karşı yaptığı saldırıları ve manipülasyonları yorumladı. Sancak, Aydın Doğan'a "Sıradan bir Sirkeci esnafıyken nasıl medya patronu oldun" diye sordu ve şöyle devam etti: 

SERVETİN HADDİ HESABI YOK 

Medya üzerinden devşirdikleri servetlerin haddi hesabı yok. Yani biliyoruz, Aydın Bey 1978'e kadar oto ticaretiyle uğraşırdı. Sirkeci'de işler yapardı. Sıradan bir Sirkeci esnafıydı. Ama birden bire bazı gelişmeler oldu. Bu gelişmelerin sonucunda Milliyet el değiştirdi. Ve kendisine verildi. Geçtiğimiz hafta Ersoy Dede'nin programında Aydın Bey'e sorular sormuştum ben. 'Sıradan bir Sirkeci esnafıyken nasıl medya patronu haline geldin ve bu sırada bu medyayı kullanarak neler devşirdin? Karton fabrikasından, Dışbank'a kadar bu servetleri nasıl elde ettin' sorularını sormuştum. 

BANA CEVAP VEREMEDİLER 

Dolayısıyla onlar bana cevap vermediler. Özel hayatımla, sakalımla uğraşarak itibarsızlaştırmaya çalıştılar ama güneş balçıkla sıvanmaz. Sorularım hala ortada. Diledikleri ortamda Aydın Bey'le bunları, karşı karşıya gelip toplumun önünde de tartışabiliriz. 

KOALİSYONLAR OLUŞTURULUR 

Türkiye'deki medya istisna. Türkiye'deki medya maliyetinin altında ürün satar ve sisteme mahkum edilir. Kurulu vesayet sistemine bağlanır. Bir medya gurusu basını tarif ederken, "100 gider kalemi olan, ama bir tek gelir kalemi olan" der. Nedir o tek kalem, reklam. Ve reklamveren de belli bir menfaat gurubunu temsil eder. Onun üzerinden medya bağlanır. Bu noktada medyaya bir güç verilir. Bir takım koalisyonlar oluşturulur. Ve medya vesayet rejiminin bir parçası haline gelir. 

VESAYETİN PARÇASIYDILAR

Bu kadim zamandan beri böyledir. Ve böyle devam eder. Peki ne zaman parçalandı bu durum? Tayyip Erdoğan'ın çıkıp, 'ben medyayla gelmedim ki, medya beni götürebilsin' söyleminden sonra parçalandı. Bu söz bir sürü sektörü çıldırttığı gibi bizim kendine 'merkez' ismini koyan merkez medyayı da çıldırttı. Çünkü bunlar alışılagelmiş bir şekilde vesayet rejiminin bir parçasıydılar ve hükümet kurar, hükümet indirirlerdi, darbeler yaptırırlardı. Tayyip Erdoğan bu oyunu bozdu. Dolayısıyla bu cenahtaki Tayyip Erdoğan düşmanlığının kaynağı bu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX