0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Haziran 2015 Salı 14:47:00 - Güncelleme:30 Haziran 2015 Salı 14:49:00

Başbakan Davutoğlu konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda, bugünkü Meclis Başkanlığı seçimlerinde 'taktiksel olarak HDP adayına oy verecekleri' iddiasına ateş püskürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
İşte Davutoğlu'nun sözlerinden satır başları:
 
HİÇBİR MİLLETVEKİLİMİZ PARMAK KALDIRMA MAKİNASI DEĞİL

Ben yine kurucu başkanımızın o gün kullandığı ifadeyi aynen söylüyorum. Hiçbir milletvekilimiz parmak kaldırma makinası değildir ve olmayacaktır. Her bir milletvekilimiz, hem bulunduğu ili, hem 78 milyonu temsil eder. Biz milletvekilimize baktığımızda sadece 550 vekilimizden birini görmeyiz. Milletin ta kendisini görürüz. Milletin irfanını, erdemini görürüz.
 
Onun için burada bir araya gelen 258 vekilimiz, meclis salonunda, sokaklarda yürürken bilsinler ki kendileriyle birlikte 78 milyon yürüyor.
 
Her birimiz düşüneceğiz ki, bir gün o görevi ifa ederken yaptığımız her şey hem ilahi anlamda manevi şekilde sicile kaydediliyor, hem de tarihin siciline kaydediliyor. Ak Parti'nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır.
 
2001'DE SİYASET İTİBAR KAYBETMİŞTİ

2001'de siyaset itibar kaybetmişti. Siyasetçi için anılan unvanlar bu çatı altında zikredilmeyecek şekilde negatifti. 21'nci dönemde AK Parti grubunu oluşturan o öncü insanlar, her birini hürmetle selamlıyorum, vefat eden varsa rahmet diliyorum. Onlar siyasete itibar kazandırma davasında çok önemli mesafeler kaydetti.
 
SİYASETİ NORMALLEŞTİRDİK

Bir siyasi hareket kurulduktan bir yıl sonra iktidar görevi aldı.  10 Kasım'da aynı bu kürsüden, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kadrolarına hitap etti. İşte o gün değişimin başladığı gündü. Ama önümüzde önemli meseleler vardı.  Bir parti iktidara gelmiş ama, Genel Başkanı Meclis'te değildi. Kıbrıs süreci, AB süreci gibi çok kritik süreçler vardı.  Ama AK Parti kadroları bu meseleleri birer birer aştı. Muhtar bile olamaz dedikleri genel başkanını bu kürsüye Mart 2003'te Başbakan olarak çıkardı. Şiddete başvurmadan, hiçbir protesto yapmadan, gayri meşru eylem içinde olmadan siyaseti normalleştirdik. Dünya, Türkiye ne yapacak diye merak ederken, bu iktidar çöker dedikleri dönemde, Irak savaşını, AB sürecini Kıbrıs müzakerelerini başarıyla yönettik. Kıbrıs meselesinde tabuları yıktık. AB sürecini doğru sürece oturttuk. Biz her zaman gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz.

KOALİSYON VE MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Ak Parti dinamik bir harekettir, değerleri sabittir ancak siyaseti dinamiktir. Yerimizde durmayız ama gönlümüzdeki değerler yerinde durmaya devam edecek.
 
Türkiye'yi bir gün dahi hükümetsiz bırakacak sorumsuzluk göstermeyiz dedik. Koalisyon görüşmelerinde en iyi tavrı gösteririz ama ilkelerimizden taviz vermeyiz, dayatmalara izin vermeyiz. Bu çabalar sonuç vermezse yine milletimizin huzuruna gideriz.
 
Pazarlıklara etik dışı davranışlara yer vermedik. CHP, günlerdir başka partilerin ne yapması gerektiğini incelemekle meşgul. Kendilerinin yüzde 25 aldığı gerçeğini unutup, yüzde 41'i saymıyorlar.Yüzde 60'lık bloktan bahsediyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, blok lafını zihninden, gönlünden çıkarsın ondan sonra bizle konuşsun. Biz hiçbir zaman millete rest çekmedik. MHP ülke gerçeğini gözönünde bulundurmalı.
HDP'den beklediğimiz, barış sözcüklerine kanarak onlara oy verenlerin beklediği tutum silahların bırakılmasıdır. Ya şiddet ya demokrasi ikisi bir arada olmaz.
 
Birkaç istisna dışında, en büyük partiden TBMM Başkanı seçilir.
 
Bizim bir Meclis Başkanı adayımız var, son turun son saniyesine kadar sadece onu destekleyeceğiz. Erdemli davranış herhangi dava arkadaşını pazarlık meselesi yapmayı ahlaksızlık olarak görür. Biz Sayın İsmet Yılmaz'ı herhangi bir aşamada pazarlık yapmak için aday göstermedik
Erdemli davranış, herhangi bir arkadaşını pazarlık meselesi yapmaz. Bizde gizli hesap olmaz. AK Parti grubundan milletimizi rencide edecek bir hareket olmaz. Cumhurbaşkanlığı makamını rencide edecek bir hareketin içinde olmayız.
 
Taktik bir manevrayla son tura iki adayın kalmasını sağlayacağım iddia edildi. Bizde gizli hesap olmaz. Siyasetin ahlakına dayalı bir tek davranış olmadı, olmayacak. Biz bu şekilde seçimi kazansak bile siyasetin ahlakını kaybederiz. Tüm turlarda bütün arkadaşlarımız adayımızı destekleyecek."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX