0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Farklı bölgelerde 24 saatte 27 yangın!

14 Ağustos Çarşamba günü Bu orman yangınları hayra alamet değil! başlıklı yazım başta birçok medya organında olmak üzere, sosyal medyada ve kamuoyunda umduğumdan fazla ses getirdi. 

İşin garibi, bu yazı yazılıp gazeteye gönderildiği gün (13 Ağustos Salı), başta Marmara Bölgesi olmak üzere 24 saat içinde 27 farklı noktada orman yangınları haberleri yer aldı. 

Başta Balıkesir’in Marmara Adası, Kütahya’nın Eğriboz Köyü Değirmendere mevkiindeki küçük yangınlar, yüzlerce alanın kül olmasına sebep oldu. 

Burada sorulması gereken şu: 24 saatte, 15’i ormanlık, 12’si tarım alanında, toplam 27 ayrı noktada nasıl yangın çıkıyor?..

Bu sorunun iki çeşit sebebi var:

1.Resmi Cevap: Havaların sıcaklığı, insan hatası, rüzgar cart-curt… Ama bakın geçen yıl bu yangınlara 15 dakika içinde müdahale ediyorduk. Bu yıl 14 dakika … Bir noktanın altını çizelim: Orman yangınlarında müdahale süresi açısından dünyada birinciyiz!..

Evet, bu resmi açıklama!..

Alkışı hak ediyor!

2.Ulusal-Milli Cevap: PKK terör örgütünün hainliği… 2001’de falan da şurayı yakmışlardı!..

Buna da alkış!..

Bu PKK’dan her şey beklenir… Çocuklarını öldüren örgüt, ağaca mı acır?.. Zaten çevre bilinci yok ki onlarda!..

Bu derin analizler, yazılı ve sözlü medyanın yanı sıra, sosyal medyada da bolca yer aldı!..

Öncelikle şunu söyleyeyim:

Orman Gn. Müdürlüğü yetkililerinin açıklamalarını ciddiye almayın!..

Nokta!

İkincisi, konuyu saptırma kokularına dikkat edin… PKK gibi…

Ha, PKK yapmaz mı?..

Yapar yapar da şu sıralar orman yakmak, turizme balta vurmak, onun da işine gelmez de, o nedenle yapmaz. Yoksa ağaç sevdasından değil!..

Son söz: Yetkililer, bu işten kimler ne bekliyor, oraya baksanıza!

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX