0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Dışarıdan müdahale kaybettirir!

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararı aldı. 23 Haziran’da İstanbullu seçmen bir kez daha sandık başına gidecek ve oyunu kullanarak, tercihini yapacak. 

Seçimin yenilenmesi, ülkemiz ve iç barışımız, huzurumuz için iyi olacak. İptal edilen seçimde itiraz edilen noktalarda ortaya çıkan sonuçlar hem milletimizin midesini bulandırdı, hem de demokrasi ahlakımızı yaraladı. Organize bir yapının seçimlere müdahale ettiği kanaati, toplumun her kesiminin vicdanında, birçoklarınca itiraf edilmese de, kabul edildi. 

Bu tür müdahaleler hem seçmenin iradesine hakarettir, hem de milli idareye ihanettir! 

Seçimin yenilenmesi, şu aday kazanmasın, bu aday kazansın düşüncesi üzerine bina edilerek, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı tartışmaya açılarak toplumda gerginlik yaratılmamalı... Toplum ayrıştırılmamalı.. Sokak provokasyonlarına zemin hazırlanmamalı…  

Sayın Kılıçtaroğlu’nun ilk günün sıcaklığıyla YSK üyeleri hakkında sarf ettiği sözler, hiçbir şekilde kabul edilemez!.. Bu sözleri, herkesten önce sayın İmamoğlu’na zarar vermiştir. 

Bu nedenle tüm taraflar, toplumu germeden süreci yönetmelidirler. Vatandaşın iradesi, hiç kimsenin ipoteğinde değildir. 23 Haziran, seçimi ondan alıp, öbürüne vermeyecektir. Vatandaşın oyları üzerinde bir tasarruf yapılmışsa, sadece bu yanlışı düzeltecektir.  

Siyasi parti temsilcilerine tavsiyem şudur: 

Sadece ve sadece, sandıklara sahip çıkın! YSK’ ya da tavsiyem, her alanda kontrolü iyi yapın, geçen seferki açıklara meydan vermeyin! 

Bir diğer hatırlatma: 

Taraflardan hiçbiri, dışardan gelen desteklere kucağını açmasın!.. Bu, millet de tepki doğurur. Hatırlatma açısından küçük bir örnek vereyim. Dün ABD Dışişleri Bakanlığı yenilenecek İstanbul seçimleri için “…Türkiye’nin diğer dostları gibi biz de İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili bu olağan dışı durumu not ediyoruz!” 

Bu ifadeler, özgür basın diye nitelenen Batı medyasında bir yazarın ifadeleri değil, ABD’nin resmi hükümetinin ifadeleridir!.. 

Türkiye’nin diğer dostları ifadesi de, ABD hempaları olan Batılı emperyalist ülkelerdir!. 

Türkiye, demokrasi açısından kendi göbeğini kesebilecek olgunluk, siyasi ahlak ve tecrübeye sahiptir. 1950’lerden itibaren yaptığımız seçimler, bu tecrübe ve siyasi ahlakın teminatıdır. 

Taraflara son tavsiyem ise şu olacaktır: Hiçbir siyasi parti, miting yapmamalıdır. Vatandaş yeteri kadar yorgun ve bıkkındır. Ne yapacağının da farkında ve şuurundadır!.. Bu süreçte mitingler oy kazandırmaz, aksine vatandaşı gerer, öfkelendirir ve oy kaybettirir!.. 

Benden hatırlatması. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX