0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Gnostik Akıl

Dünya, küresel bir güç olarak sadece Batılı Hegemonlar’ın var olduklarına dair bir yanılgı içinde. Halbuki; Hegemonlar’ın kendi ülkelerinde ve evrensel siyasetlerinde yaptıkları hatalara bakıldığında, bunların basit hatalar olmadığı, bu hataların birileri tarafından bilinçli şekilde inşaa edildiği görülecektir. İşte bunu inşaa edenler, Gnostikler’dir. 
Kimse, kendisini sınırlayan bir gücü ortaya koymak, varlığını kabul etmek istemez, hatta onu özenle örter ki, kendi gücü daha görünür olsun ve böylece hegemonyasını devam ettirebilsin. Bunları sınırlayan güç Gnostikler ise varlıkları bilinsin istemiyor, çünkü zaten onları etkileme mekanizmalarına sahipler, deşifre olmak, zaman kaybetmektir. Peki yoksa aslında Gnostikler, hedef olmaktan mı korkuyorlar? Hayır. Çünkü bu yapıyı teşhis etmek zaten çok zor. 

Gnostikler, insanın dünyaya indiği andaki “ilk bilgi”ye sahipler. Alak Suresi’ndeki “Allah, insana bilmediklerini öğretti” ayetini, “İnsan türü, Allah tarafından tüm bilgilerle donatılarak yeryüzüne indirildi” şeklinde kabul ediyorlar. Dolayısıyla insanlığın çok uzun zaman sonra ulaşacağı bilimsel kapasiteyi bugünden ve her anlamda bilen bir yapıyla karşı karşıyayız. 

Diğer hayat formlarından haberimiz yok, sonsuzluk konusunda bilgimiz yok. Doğal olarak elimizdeki verilerle düşünüyoruz. Bu bir eksiklik değil, insanın elindeki malzeme bu kadar. Dolayısıyla beyinlerde oluşan tasavvur da bununla sınırlı. Gnostikler’in elinde ise, İslam inancını ve diğer inançları takviye edecek, hayatın hemen her alanına ilişkin “devrim” niteliğinde bilgiler mevcut. Mesela İlahi İrade’nin bir kişi için murad ettiği şeyi önemli ölçüde biliyorlar. 

Batı’da, ellerindeki bilgi çok az olmakla beraber, Gnostik Aklı anlayabilecek bazı merkezler mevcut. Gnostik Akl’ın ifşaası, Batı ve her türden Hegemonlar için ciddi bir tehdit. Çünkü bu gücün varlığının kitleler tarafından bilinmesiyle, dünyaya nizam verdiği zannedilen güçlerden duyulan korku zayıflayacak, onların otoriteleri sarsılacaktır. 
Öte yandan küresel Hegemonlar’ın tahakkümü altında ezilen milletlerin sığınabileceği böyle bir yapının var olduğunun bilinmesi, dünyanın işleyişini değiştirebilir. 

Peki, Türkiye’deki Gnostik Akıl, diğer Gnostik Akıl’larla çatışıyor mu? Çatışma yok, bunların kabiliyetlerine yakın ilim sahipleriyle rekabetleri var. Bunlarla rekabet edebilecek farklı ilim odakları var. Bu kapsamda dünya, bu ve benzer yapılar için bir laboratuvar durumunda, fazilet mücadelesine sahnelik yapıyor. 
Türkiye’deki Gnostik Masa’da 21 isim var, zaman zaman bu sayı 28’e yükseliyor. Çekirdek Kadro’daki her bir kişi, 5’er kişiyle yedekleniyor. 

Bunlar için bir “sır” yok. Bu gücün elindeki ilimle, bugünün insanlığının mücadele etmesi mümkün değil. Onlar da bu gücü, İlahi İrade’nin, onlara çizdiği sınırın dışında kullanmıyorlar. Bu anlamda onlara, “İlahi İradenin Askerleri” denebilir. 

Parametre değişince, her şey değişebilir. Gnostikler’in elindeki teknolojinin ortaya çıkması durumunda, şuanda insanın elinde bir teknoloji olmadığına önemli ölçüde hükmedilebilir. 

Bu yazı en çok Tel Aviv’in, sonra da Berlin’in dikkatini çekecek. 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX