0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İkisine de yaramadı

9. haftanın kapanış maçının ilk yarısında her iki takımda kalelerde tehlikeli oldular. İlk 20 dakikada ev sahibi takım topa daha çok fazla sahip oldu. En önemli pozisyonu ise İrfan Can Kahveci ile yakaladı. Bu oyuncunun Trabzonspor ceza sahası içindeki vuruşunu bordo-Mavili takımın genç kalecisi Uğurcan ayağıyla çıkardı. Dönen top kaleye girerken bu kez Hüseyin Türkmen kafayla kornere attı.

Başakşehir ekibi orta sahada Mahmut Tekdemir ve İrfan Can ile oyunu yönlenirken Trabzonspor’da ise bu iii kaptan Sosa yaptı. 30 dakikada sonra Trabzonspor, ev sahibi takımın kalesinde mutlak iki gol pozisyonu değerlendiremedi. Nwakaeme’nin kendi oluşturduğu pozisyonda Başaksehir kalecisi Mert Günok topu ayaklarıyla kurtardı. Bordo-Mavili takımın atakları kesilmedi. Yine Nwakeme’nın ortasında oluşan karambolde yine ev sahibi takımın savunması ve kalecisi gole imkan vermedi.

Başlangıçta birbirlerinden çekinen ve tedbiri elinden bırakmayan iki takımın ortaya koyduğu futbol ve oluşturdukları gollük pozisyonlar bence izleyenleri mest etti. İlk yarıda gol yoktu ama futbol vardı.

İkinci yarıda futbol adına her şey vardı. Penaltılar ve goller. Trabzonspor’un Sturridge’nın penaltıdan 1-0 öne geçtiği maçta Edin Visca ise penaltıdan karşılık verdi. Her iki takım da maçı kazanmak istiyordu. Ev sahibi takım daha canlıydı. Penaltıya neden olan Martin Skrtel İstanbul ekibinin 2. Golünü atarken kendini de affettirdi. Karadeniz takımı 3. Bölgede çoğalamadı.

Ancak hakem bitirmeden maç bitmedi. Bordo-Mavililer uzatmalarda Sorloth’un kafasıyla durumu 2-2 yaparken deplasmandan 1 puan çıkardı. Kazanan olmadı. Sonuçta iki takıma yaramadı.

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX