0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Terim şampiyon yapıyor

Galatasaray’ın liderliğe ulaşmasında Terim’in yüksek futbol bilgisinin çok rolü oldu. Futbolu çok iyi biliyor, yüksek deneyimleri var, Başakşehir’den liderliği alacağını ben bir ay önce yazmıştım. Başakşehir, lig sonuna kadar başarısını devam ettiremeyecek derken; kulübün genç ve acemi oluştuğunu, yaşlı oyuncuların belirli bir dönemden sonra bedensel düşmeye başlayacağını biliyordum.

Galatasaray’da dört yıl yöneticilik yapmıştım. Takım kümeden düşme konumuna gelmişti. Yapılacak çok şey vardı, Derwall Alman Milli Takımı’nı yöneten bir kişiydi. Takımı kısa sürede derleyip toparlamasını bilmişti. Terim o dönemlerde futbol bilgisine sahip olmuştu. Yurt dışına gitti İtalya’da antrenörlük deneyimini hızla arttırmasını bilmişti. Çalıştırdığı ekip ligi zaferle bitirmişti. Terim tüm yetkiler verilirse görevine devam eder, serbest kalırsa da kupaları kaldırmasını iyi bilir. BJK maçında gördük. Takımdaki futbolcular kazanmak için değil de futbol oynamak için çıkmış gibiydi. Galatasaray’ın futbolcuları verilen taktiği muntazam uyguladılar, atakları da defansları da sağlam yapıyorlardı. Her futbolcu ne yapacağını biliyor ve uyguluyordu.

BJK ise Şenol Güneş’in taktiğini sahaya koyamadıkları için mağlup oldular. Başıbozuk bir ekip havasındaydılar. Bu derbide çok örnek alınması gereken olaylar yaşandı. Galatasaraylılar defansta da hücumda da topluca hareket ediyorlardı. Ben BJK’nin taktiğini anlamakta bile zorlandım. Futbolcular sistemsiz bir oyun içerisindeydi. Hakeme gelince yılların deneyimine sahip ve dürüst kişiliği olan biriydi. VAR çıkalı hakemler rahatladılar. Karar vermede şaşırırsa imdadına VAR yetişiyor. Maç boyunca tribündeki taraftarlarda eski yıllarda olduğu gibi efendice maçı seyrettiler.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX