0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Fatih Terim ve Galatasaray

BİR zamanlar Galatasaray’da bir yılda üç teknik direktör değiştiriyordu. Yeteneklerine önem verilmeden Florya’da görev alıyorlardı. Öyle günler yaşandı ki Denizli bile üç ay zor dayanmıştı… Hele kulübede teknik direktör yardımcıları bile az zaman da olsa görev alıyorlardı. Futbolcular ne yapacaklarını anlamakta zorlanıyorlardı. Her maçta galibiyet isteniyordu ama ya beraberlik ya da mağlubiyetler yaşanıyordu.

Gün geldi Terim teknik direktör oldu. Kısa bir zaman sonra takım toparlandı. Başarılı günlere kavuşulmuş, ligde şampiyonluğa oynanmaya başlamıştı. Kulüp başkanları da sık sık görev alıp kısa zamanda görevlerinden ayrılıyorlardı. Zaman geldi başarılı olmak için hiç tanımadığımız ve yurt dışında iş adamı olan, futboldan uzak yaşamış bir başkanımız Terim’le işe başladı, şampiyonluk beklenir hale getirildi ve kupalar kazanılmaya başlanmıştı.. Şampiyonluk camiayı mutlu ettiğinde beklenmedik bir olay yaşandı. Divan kurulunda başkanımız taleplerde bulundu ama kabul edilmedi. İstifa ederek ayrılıp gitti. Terim de ardından İtalya’da görev aldığından Florya’dan gitti. Yeni başkanlar, yeni teknik direktörler kulübü yönetmeye başladılar. Ve yine başarısız yıllar yaşanmaya başlanmıştı.

Terim’e görev verilince her şey değişti, müzemize kupalar gelmeye başladı. Nedeni çok basitti.. Başkan olanlar Terim’i görevinden almaz oldular. Florya’da tam yetki vermeye devam ettiler, şampiyonluklar ve Avrupa’da başarılar yaşanmaya başlandı. Bu yıl riskli ve korkulu günler yaşanmasına rağmen şampiyon olundu.

Ekibi daha güçlü yapmak için Başkanımız da Terim de çalışmaktalar. Başkanımız için yapılan ibra edilmeme kararı şu anda Galatasaray’ın en büyük sıkıntı kaynağı olmakta, önümüzdeki günlerde genel kurulun vereceği karar çok önemli. Başarının liderleriyle kazanılmakta olduğunu düşünmeliler. Karar verirken Galatasaraylıları bekleyen günlerde mutlu etmenin çaresi bulunacağına inanıyorum.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX