0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Avrupa Ligi’ne hazırlanmalıyız

Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımlarının Avrupa maçları çok önemli… Ülkemizin tanıtımında çok önemli yerleri var. Her iki takımımızın yabancı futbolcularının tekrar gözden geçirmeleri gerekiyor, bu yıl ayrılan yabancıların yerine yeni transferler yaparken Avrupa’daki maçlarda başarılı olacağımızı sağlayacak olanlar tercih edilmelidir. Avrupa’da oynayacak olanlara zaten önemli rakamlarda paralar verilmektedir. Başarı arttıkça kazanç da artacaktır. Takımlarımızın tamamına yakın kısa zamanda elenmekteler, gereken düzeyde futbolcu alınırsa onların başarıları ile para kazanılacak olduğundan kasa zarar görmüyor. Borcumuz çok, alamıyoruz mantığı da çok yanlış bir kavram olmakta. Ülke tanıtımında en büyük rol sporcularda, onun için hazırlıkları şimdiden yapmamızda yarar var.

Galatasaray şampiyon

Dursun Özbek sayesinde bu futbol takımı oluşturulmuştu. Üç yıllık emeğine karşılık bir kupa kaldırmak için Terim’i de takımın başına getirmişti. En büyük düşüncesi başkanlık sıfatının bitmek üzere olmasıydı. İşi garantiye alıp üç yıl daha başkanlık yapma arzusu vardı. Kurnazlık yapıp işi garantiye almak için erken seçim kararı aldı. Seçim yapıldı, koltuk da gidiverdi, kendi tuzağıyla başkanlığı kaybetmiş oldu. Mustafa bey başkan olunca üç ay sonra bir seçim daha yapmak istiyordu, Dursun bey hazırlandı, seçimi kazanmak için uğraştı durdu. Bu arada futbol takımı şampiyon oluvermişti, kupa başkan Mustafa’nın elinde görüldü. Bekleyip kupayı Dursun bey alsaydı kupa onun elinde olacaktı, seçimde de başkanlığa devam edecekti. Kendi kurduğu tuzağa kendisi düşüverdi. Erken seçim kararı ile başkanlıktan kendisini yok ediverdi. Bundan sonraki yıllarda artık seçim kazanma olasılığı da kalmadı. Mezarını kendi kazdığı için de üzüntüsü olmuştur. Kulübü en zor gününde sahiplendi, derledi toparladı, camiamızı rahatlatacak bir ekip kurdu, kendisine teşekkür ederiz, yaptığı işlerden dolayı kutlarız.

Yabancı futbolcular azaltılmalı

Her takıma bakarsanız futbolcuların çoğunluğunun yabancı olduğunu görürsünüz. Yalnız Süper Lig’de değil, diğerlerinde de yabancılar ekseriyette. Bizim futbolcularımız ne olacak bunu düşünmek zorundayız. Ulusal takıma devşirme futbolcu alamayız. Alınırsa adımızı lekeleriz. Daha önceki yıllarda Olimpiyata giden takımda sporcuların yüzde altmışı yabancılardan oluşuyordu, madalya alamadan geri geldik. Şimdiden çalışmaya başlanmalı, sporcular tespit edilip hazırlanmalılar. Emek de gitsin, para da gitsin, ülke olarak sporda küçülmemeliyiz. Bu konuyu önce devletimizin spor bakanı ele almalı ve şimdiden çalışmalara başlanmalı. Özellikle başarılı olacağımızı düşündüğümüz dallardaki sporculara özellikle yardım edilmeye şimdiden başlanmalı. Hep giderayak iş yapmaya alışmışız, sporcu uzun zaman içerisinde hazırlanmakta.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX