0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Eksik dişlerinizi görmezden gelmeyin

Sağlıklı ve doğal bir gülümseme insanın görünüşü, kendine güveni ve günlük yaşamı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu gün dünya üzerinde milyonlarca insan yaşlanmaya, kazalara, hastalıklara ve başka sebeplere bağlı diş kayıplarıyla boğuşuyor. Sebebi ne olursa olsun bu sorun yaşam kaliteniz ve iyiliğiniz üzerinde önemli bir etkiye sahip. Örneğin, kişisel ilişkilerinizi etkileyebilir ya da en sevdiğiniz yiyeceği yemenizi engelleyebilir. Daha önemlisi, açıkça gülümsemekten kaçmak zorunda kalabilirsiniz. 

Şekil bozukluğu olur

İnsanlar toplum halinde ve daha uzun yaşamaya başladığından, tek bir dişin eksikliği dahi önemli sorun oluşturabilir. Diş kayıpları aslında estetik bir sorun olsa da uzun zamanda sağlık problemine dönüşebilirler. Aslında diş sadece “diş” değildir! Dişler her elementin önemli bir rol oynadığı karışık bir sistemin parçalarıdır. Dişler birbirlerini destekleyip, bir arada tutarak  yiyeceklerin düzgün çiğnenmesini sağlar. Bir diş düştüğünde geri kalan sağlıklı dişler bu boşluğu doldurmaya çalışacaktır, bu ilerde ağız içinde şekil bozukluklarına sebep olabilir. Öte yandan kayıp diş altındaki kemik ise diğer çene kemiklerini etkileyerek daha fazla diş kaybına sebep olabilir. 

İfade değişiklikleri de kemik kaybına bağlı olarak ortaya çıkabilir, bu problemle karşılaşan insanlar sıklıkla olduklarından daha yaşlı görülebilirler. 

Neden implant? 

Günümüzde implantlar kayıp dişlerin oluşturduğu sorunları engellemekte önemli bir aşama olarak görülüyor. Duruma bağlı olarak yaşam kalitenizi, gülümsemenizi ve kendinize olan güveninizi geri kazanmanızı sağlayabilir 

İmplantlar doğal dişlermiş gibi davranan yapma köklerdir.İmplantlar biyolojik bir meteryal olup, insan vücudu tarafından kabul gören titanyumdan yapılır. İmplantlar çenedeki kemiklerle birleşerek  daha fazla diş kaybını engelleyecek şekilde ağızda destek oluşturur. İmplantlar  vücuda, hızlı ve fazla acı vermeyen bir işlemle yerleştirilir. Diş köprülerinin aksine protez etrafındaki sağlıklı dişlere bir zarar verilmez. İmplantlar çene kemiğine vidalandığından takma dişlerin aksine konuşma bozukluğu, çiğneme zorluğu, uyum problemleri gibi sorunların önüne geçilebilir. İyi bakılıp, temizlendiğinde implantlar uzun süreli çözümler haline gelir.

Diş Hekimi İlker Erdoğan Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX