0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Türk Askeri Srebrenitsa yaşanmasın diye İdlip’te!

Aslına bakarsanız, bendeniz haftalık üç yazımı bölümlemiş, Salı günleri spor, Perşembe iç dış siyaset, Pazar günleri de edebiyat, sanat , kültür ve medeniyet üzerine yazmaya karar vermiştim, lakin canımız öyle yandı öyle yandı ki, can derdine düştük, bu seyri değiştirdik!
Demekten bıkmadığım ve bıkmayacağım gerçek, “Dün bugünü hazırladı, bugün de yarını hazırlayacaktır” gerçeğidir!
Bakınız, bundan tam 142 yıl önce bugün, yani 3 Mart 1878 tarihinde, Türk tarihinin çok önemli bir vakası yaşanmış!
Ayastefanos Antlaşması...
Taraflar, dönemin Rusya’sı ve dönemin Türkiye’si Osmanlı İmparatorluğu idi.
Ne isteniyordu,  Ayastefanos Antlaşması’nda?
Adeta döneminin Sevr Antlaşması olarak da tarif edilen Ayastefanos Antlaşması, Ruslar öncesi doğuda Erzurum, batıda da bugünkü adıyla Yeşilköy o dönem adıyla  Ayastefanos ‘a dayanmıştı ve bu antlaşmayla Türkler’in Balkanlardan tamamen çıkarılması, Balkanlar’la irtibatının koparılması isteniyordu!
Nitekim, Bulgaristan özerkliğini ilan eder!
Daha sonrasında Kıbrıs’ın idaresi Birleşik Krallık’a bırakılır, Berlin ‘de Berlin Antlaşması yapılır böylelikle Osmanlı İmparatorluğu Balkanlar’da biraz daha kalmış olur!
Türk’ün Balkanlar’dan çekilmesinin neticesinde neler yaşandığına, 11-22  Temmuz 1995’de yaşanan Srebrenitsa Katliamı yeterli kanıttır sanırım!
Hani, bugün birileri, “Türk askerinin İdlib’de ne işi var “ diyor, dahası bugün 36 askerimizi alçakça şehit eden Esed’in askeri varlığını yerle bir ederken, seslerini daha da yükseltiyor ya...!
Şunu tarihe not düşmek isterim ki, bugün Türk askeri İdlib’de olmazsa, inanın 10 yıla kalmaz o coğrafyada Srebrenitsa Katliamı’ndan daha beter katliamlar yaşanır!
Çünkü Türk askeri bugün İdlib’de olmazsa, o bölge, tarihinde Stalin’i barındıran Rus’a, tarihinde Kızılderili katliamını gerçekleştiren sabıkalı  ABD’ye, babasının kucağındaki yavruyu vahşice katleden İsrail’e bırakılacaktır !
Dahası, ne 82 milyonluk Türkiye ne de nerede olursa olsun hiçbir müslüman evladı bir tek gece rahat uyku uyuyamayacaktır!
Bir çift sözüm de, sözümona Kürtlerin halkını savunduğunu iddia eden Marksist, Leninist, Stalinist ideoloji ile kurulup, bugün ise emperyalistlerin maşası eli kanlı PKK PYD YPG  terör örgütlerine...
Bakınız, bundan tam 97 yıl önce bugün 3 Mart 1923’te dedeniz Şeyh Mahmut Berzenci, bugün sizin maşalığını yaptıklarınıza güvenerek Kürdistan Krallığı’nı kurar!
Sonra Birleşik Krallık Süleymaniye civarını bombalar, 10 binden fazla Kürt’ü katleder, Kürdistan Krallığı’nı Birleşik Krallık Mezopotamya Mandalığına  bağlar!
Hep dedim, şimdi usanmadan yine diyorum ki, dün bugünü hazırladı, bugün yarını hazırlayacaktır!
Türk Askeri, bizim 1985-2020 arası 100 bin Türk Kürt evladının canına mal olan kaderi, gelecek nesil yaşamasın diye bugün İdlib’de!

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX