0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2021 Cuma 19:00:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2021 Cuma 19:00:00

Türkiye'nin tarihine aşık

40 yıl önce tatil amaçlı Türkiye'ye gelen Kimiyoshi Matsumura bir daha geri dönemedi. 'Burası tarih cenneti' diyen Japon arkeolog, 1985'ten itibaren Kalehöyük'te, 2009'dan bu yana da Büklükale'de kazı çalışmalarına katılıyor.

BİR DAHA ÜLKESİNİ HİÇ GİTMEDİ

Türkiye'ye 1981 yılında turistik ziyaret için gelen Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale mevkisinde incelemelerde bulundu. Gördüğü eski medeniyet eserlerine hayran kalan Kimiyoshi, bir daha ülkesine dönmedi. Ankara Üniversitesi'nde burslu olarak arkeoloji bölümünü okuyan Kimiyoshi, 1985'ten itibaren Kalehöyük'te, 2009'dan bu yana da Büklükale'de kazı çalışmalarına katılıyor.

HİÇ ARA VERMEDEN ÇALIŞIYOR

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan ve Büklükale'deki kazılara başkanlık eden Kimiyoshi, başladığı kazı çalışmalarını tamamlamayı amaçlıyor. Türkiye'nin tarihine aşık olduğunu söyleyen ve 40 yıldır araştırmalarını sürdüren Japon arkeolog, "Türkiye eski medeniyetler hakkında çok zengin bir ülke. Yapılacak çok iş var. Şimdiye kadar çalışıp da hiçbir şeyi bitiremedik. Daha devam etmek zorundayız." diyor.

Büklükale'de devam eden kazı çalışmaları hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, "Burada yaptığımız kazılarda, birinci katmanda Osmanlı dönemi, ikinci katmanda Demir Çağı, üçüncü katmanda Geç Tunç Çağı, dördüncü katmanda ise Eski Tunç Çağı olmak üzere dört kültür katı tespit ettik" dedi.

Etiketler : Kimiyoshi Matsumura büklükale tarih
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX