0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Temmuz 2021 Pazar 08:30:00 - Güncelleme:11 Temmuz 2021 Pazar 08:30:00

Tatilde kesinlikle musluk suyu içmeyin

Seyahatler sırasında en sık karşılaşılan sorunların başında ise enfeksiyonlar geliyor. Hastalığa neden olan mikroorganizmalar, su ve gıdalar, hayvan ısırıkları, solunum, cinsel temas veya kan yoluyla bulaşıyor.

Seyahatler sırasında en sık karşılaşılan sorunların başında ise enfeksiyonlar geliyor. Hastalığa neden olan mikroorganizmalar, su ve gıdalar, hayvan ısırıkları, solunum, cinsel temas veya kan yoluyla bulaşıyor. Üstelik enfeksiyonların neden olduğu hastalık belirtileri döndükten sonra da ortaya çıkabiliyor. Kaynağı tespit etmek de zorlaşabiliyor... Seyahat sırası ve sonrasında ishal, cilt lezyonu, solunum sıkıntısı, ateş gibi şikayetleri olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Sezen Özkök "Tatilde özellikle açıkta satılan, az pişirilmiş ya da pişirilmemiş gıdaları mümkün olduğunca tüketmeyin. Hangi şartta olursa olsun musluk suyu içmeyin, şişe suları tercih edin. Ellerinizi sık sık yıkayın" diyor. Bunun yanı sıra hepatit A mikrobu da su ve gıdalarla bulaşabiliyor. Bu nedenle bağışık olmayan kişilerin seyahate gitmeden önce hepatit A virüsüne karşı aşılanması gerekiyor.

Her yerde ishal riski var!

Dr. Sezen Özkök "Seyahatlerde en sık karşılaşılan hastalıkların başında mide bağırsak sistemi enfeksiyonları geliyor. Genellikle su ve gıdalar yoluyla yayılması ve bulaşması da önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklara rağmen gıdaların soğuk ortamda iyi muhafaza edilememesi ya da hijyen koşullarının sağlanmaması ishalde artışa neden oluyor" diye ekliyor.

Etiketler : tatil musluk suyu Uzmanı Dr. Sezen Özkök
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX