0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:15 Ocak 2019 Salı 08:29:00

Şehir eşkıyaları serbest

Konya'da, aynı mahallede, bir saat içinde 'sordukları adresi bilmedikleri' için 2 kişiyi silahla yaralayan 3 saldırgan, ifadeleri sonrası savcılığın talimatıyla salıverildi.

Olay, geçen cuma gecesi Selçuklu'da meydana geldi. Kaldırımda yürüyen Tamer Özkan'a (19), yanına yaklaşan minibüsün içindeki 3 kişi adres sordu, bilmediğini söyleyen genç adama kurşun yağdırıldı. Bir saat sonra aynı mahallede Oktay Toraman'ın da (33) yanına yaklaşan aynı saldırganlar, sordukları adresi bilmeyen adama rastgele ateş etti. Toraman bacağından yaralandı, kurşunların isabet ettiği otomobil, işyeri ve evde hasar oluştu. 

GERİ DÖNDÜLER 

İki olayın ardından polis, saldırganların içinde bulunduğu minibüsün Necdet U'ya (20) ait olduğunu tespit etti. Araştırmasını derinleştiren ekipler, saldırılardan önce Necdet U. ve arkadaşı Hasan U'nun (20) bir kafede 4 kişiyle kavga ettiğini, Necdet U. ve karşı gruptaki Kani Y'nin hafif şekilde yaralandığını, Necdet U'nun ise hastanedeki tedavi sonrası minibüse binerek arkadaşlarıyla mahalleye geri döndüğü belirlendi. 

Silahlı yaralamalarla bağlantıları olmayan Necdet U'nun kavga ettiği 4 kişinin serbest bırakılmasının ardından asıl saldırganlar da serbest kaldı. 

itiraf ettiler 

Polis, Necdet U, Hasan U. ve silahlı saldırı olayına karıştığı iddia edilen arkadaşı Fatih K'yı (25), gözaltına aldı. Necdet U. ifadesinde, kafede kavga ettikleri grubun oturduğu mahalleye gelerek, bu kişileri bulmaya çalıştıklarını, o sırada adres sordukları kişilerin, adresi bilmeyince ateş açtıklarını itiraf etti. Sorgulanan 3 şüpheli, savcılığın talimatı üzerine ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX