0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Ağustos 2021 Cuma 19:00:00 - Güncelleme:06 Ağustos 2021 Cuma 19:00:00

Şehidin yeşil mirası

Orman işçisi Mevlüt Kaplan 18 yıl önce Antalya'da alevlere müdahale ederken şehit oldu.

18 yıl önce Antalya'da alevlere müdahale ederken şehit olan orman işçisi Mevlüt Kaplan'ın kızı Tansu, şimdi Manavgat'taki yangın alanında canla başla koşturarak gönüllere dokunuyor.

BABASININ EMANETİ KABUL EDİYOR

Turizmci 30 yaşındaki Tansu Kaplan'ın orman işçisi babası Mevlüt Kaplan, Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde 18 yıl önce çıkan yangına müdahale ederken dumandan zehirlenerek şehit oldu. Amcası ve kuzenleri de Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Tansu, çıkan her orman yangınında babasının emaneti gibi gördüğü ağaçların yanmasının üzüntüsünü yaşıyor.

HER AKŞAM İŞ ÇIKIŞI KÖYLERE KOŞUYOR

Manavgat'ta orman yangınının başlamasının ardından Tansu Kaplan, otomobilinin bagajına doldurduğu soğuk su, bisküvi, kek ve hijyen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Genç kız, yardımların evleri yanan vatandaşlarla buluşmasını sağlıyor. Her gün iş çıkışı 1 saat uzaklıktaki Manavgat'a gidip köy köy gezen şehit babanın fedakar kızı, yangınzedelere moral vermeye de çalışıyor.

Tansu Kaplan, "5 gündür günde sadece 3 saat uyuyorum. İnsanların bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalışıyorum. Babamın üzüntüsünü yaşıyorum ancak vatanımız, ormanlarımız sağ olsun. Burada çalışan her orman işçisinin bir eşi, çocuğu, annesi ve babası var. Onlar da endişeli" dedi.

Etiketler : şehit mevlüt kaplan antalya tansu miras manavgat
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX