0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Haziran 2021 Cumartesi 16:00:00 - Güncelleme:26 Haziran 2021 Cumartesi 16:00:00

Şehidin adını kütüphanede yaşatacak

Hakkari Derecik ilçesinde iki yıl önce şehit olan piyade sözleşmeli er Mehmet Erdoğan'ın (28) eşi Tuba Erdoğan, eşinin adının memleketlerinde yaşatılması için kendi imkanlarıyla Cumhuriyet Ortaokulu'na kütüphane yaptırdı.

Şehit Mehmet Erdoğan'ın adının verildiği ve fotoğraflarının bulunduğu kütüphanedeki 3 bin kitap yer alıyor. Tuba Erdoğan, "Eşim Mehmet ve bütün şehitlerimiz unutulmasın çünkü şehitler vurulunca değil, unutulunca ölürler" dedi.

Okul öğrencilerinden Büşra Keser, kütüphanenin yeni açıldığını belirterek, "Arkadaşlarımızla zaman zaman gelip kitap okuyoruz. Ders aralarında teneffüs aralarında da kütüphaneye geliyoruz. Arkadaşlarımızla kitap okuyoruz. Buradan kitap alıp eve götürüyoruz, evde okuyoruz. Okul çıkışında ve bazı hafta sonlarında da vaktimizi burada geçiriyoruz. Hem güzel vakit geçirmiş hem de kitap okumuş oluyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Umut Erimtek de boş zamanlarda kütüphanede kitap okuduklarını anlatarak, "Dersler bittiğinde bir saatimizi burada geçiriyoruz. Hikaye okuyarak kendimizi geliştiriyoruz." ifadesini kullandı.

Etiketler : Şehidin adı Şehit Mehmet Erdoğan Tuba Erdoğan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX