0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2018 Perşembe 12:15:00 - Güncelleme:11 Ocak 2018 Perşembe 12:16:00

Sağlık Bakanlığı 55 bin personel alacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı’na yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alınacağını söyledi.

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’nda sağlık gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlık bünyesine alınacak personel hakkında bilgi verdi. 

Demircan, "Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor. Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017'den 2018'e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız" dedi.

"UYGUN BİR PERSONEL REJİMİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ"

Taşeron sisteminin kalkmasından sonra bundan sonraki sistemi yeniden gözden geçireceklerini belirten Demircan, “Herkesin statüsünü belli bir standart içine getirmemiz lazım. Sağlığın kendi gerekliliğine uygun bir personel rejimini oluşturmak zorundayız" diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sağlık Bakanı Demircan, "Sağlık çalışanlarımızın şartlarını iyileştirmek için bir yasal çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili ocak ayı içerisinde Başbakanımıza bir sunum yapacağız. Bu bekledikleri yıpranma payı, emekli maaşlarındaki düşüklük ve performanstaki ölçütler, bunlarla ilgili çalışmalarımız bittikten sonra paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX