0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:11 Eylül 2019 Çarşamba 08:10:00

Okul servisleri sınıfta kaldı

Firmaların, rant kapısına çevirdiği okul servisleri denetlendi. Kurallara uymayan 2 binden fazla sürücüye ceza kesildi, 346 araç trafikten men edildi. Denetimler, bu araçlardan yüzlercesinin hiç de güvenli olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Gerek okul gerekse firma yetkililerinin yetersiz denetim ve uygulamaları nedeniyle sık sık olumsuz olayların yaşandığı okul servisleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla sıkı takibe alındı.İçişleri Bakanlığı, çocukların güvenliği için 81 ildeki okul servislerini denetledi. Ancak denetim sonuçları, yüzlerce servisin çocuklar için aslında hiç de güvenli olmadığını ortaya koydu. 

4 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ 

46 bin 796 personelin katılımıyla ortaokul, lise ve üniversite çağındaki çocuk ve gençleri her türlü suçtan uzak tutmak, korumak, eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla yapılan uygulamada, okul çevresinde bulunan umuma açık yerlerle, okul servis araçları ve personeli denetlendi. Uygulamada, 30 bin 895 okul servis aracı kontrol edildi. 

KURAL TANIMIYORLAR

Bunların 547’sine “Okul servis araçları yönetmeliğine uymamak”, 335’ine “emniyet kemeri takmamak”, 150’sine “fazla yolcu taşımak” ihlalleri başta olmak üzere, 2 bin 303 sürücüye cezai işlem uygulandı. Eksikliği tespit edilen 346 okul servis aracı da trafikten men edildi. Uygulamada, 16 bin 459 okul çevresi ve öğrenci yurtlarına yakın alanlardaki park ve bahçeler, metruk binalar, içkili yerler, idaa ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları gibi 34 bin 732 umuma açık yer kontrol edildi.

946 ARANAN KİŞİ YAKALANDI

Bu kontrollerde 481 işyeri ve paket açılarak adet şeklinde sigara satışı yapan 11 işyeri hakkında idari işlem yapıldı.  Denetimlerde, umuma açık yerlerde bulunan 338 bin 943 kişi sorgulandı. 9’u uyuşturucu, 5’i cinsel suçlar, 26’sı yaralama, 19’u hırsızlık, 16’sı dolandırıcılık, 19’u tehdit, 5’i hakaret, 27’si kayıp çocuk, 673’ü yoklama kaçağı-bakaya, 147’si diğer suçlardan olmak üzere, aranan 946 kişi yakalandı. 

ÖĞRENCİ TAŞIMA KAVGASI

Kocaeli’nde, okulun servis için anlaştığı firmanın çalışanları, ailenin tercih ettiği servisin şoförü Faruk Uca’ya saldırdı. Aldığı darbelerle yaralanan Uca, tedaviye alındı.

Olay, Darıca’daki Deniz Yıldızları Ortaokulu’nun önünde dün yaşandı. Okul idaresi servis için bir firmayla anlaşırken, veliler geçen yıllarda çocuklarını okula götüren servisi tercih etti. 

SOPALARLA DÖVDÜLER 

Bunun üzerine firma çalışanları, çocukları okula getirip götüren servisin şoförü Faruk Uca’ya saldırdı. Aldığı darbelerle yaralanan Uca can havliyle çevredeki bir dükkana sığındı.  Ancak saldırganlar yaralı adamı burada sopalarla dövmeye devam etti. Saldırganlar kaçarken Faruk Uca hastaneye kaldırıldı. 

ZAM YAPMADI 

Tedaviye alınan Uca, 10 yıldır aynı okula öğrenci taşıdığını, okul müdürüne, “Velilerin ekonomik durumu iyi değil, bu sene zam istemiyorum”dediği halde, okul yönetiminin daha fazla para kazanmak için yeni bir firmayla anlaştığını söyledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX