0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:28 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00

Obruk turizmi

İzmir’de 3 gün aralıksız süren yağışın ardından oluşan obruklar, meraklı vatandaşların akınına uğradı. Çok sayıda kişi, çökme tehlikesine rağmen bölgeye girip fotoğraf çekmek için birbiriyle yarıştı.

Kentte 2 hafta önce, 3 gün aralıksız devam eden yağışlarda metrekareye toplam 250 kilogram civarında yağmur düştü. En fazla yağış alan bölgelerden birisi de Menderes ilçesi oldu. Rekor yağışın ardından, ilçeye bağlı Karakuyu mahallesindeki tarım arazilerinde biriken yağmur sularının da etkisiyle derin obruklar oluştu. 

UCUNA KADAR İLERLEDİLER 

Yağmur sularının bu çatlaklardan şelale şeklinde akmaya başlamasıyla ortaya ilginç görüntüler çıktı. Düdenleri andıran görüntüleri görmek isteyen vatandaşlar ise pazar gününü fırsat bilip, bölgeye adeta akın etti. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi, araçlarıyla düdenlerin oluştuğu bölgeye geldi. Çekilen güvenlik şeridine rağmen vatandaşlar, için bölgeye girerek çökme riskine aldırış etmeden fotoğraf çekti. Obrukların ucuna kadar gelen, aralarında çocukların da olduğu vatandaşlar kazaya davetiye çıkardı. 

ÇEVRE İLLERDEN GELİYORLAR 

Öte yandan bölgede yaşayanlar, düdenler nedeniyle köylerinin meşhur olduğunu, çevre ilçelerden gelin ve damatların fotoğraf çekimi için geldiğini belirtti.  Televizyondan görüp merak ettiği için bölgeye geldiğini söyleyen Nail Karataş ‘’ İlk televizyonda gördüm merak ettim geldim. Yaklaşınca biraz ürkütücü ama fotoğraf çektirmek istedim’’ dedi. Bölgeye çocuklarıyla birlikte gelen Rabia Acar ise '' Çocuklar merak etti. Çok uca gitmelerine izin vermeden fotoğraf çektik'' şeklinde konuştu. 

Tehlikeye aldırış etmediler

Bazı vatandaşların bölgeye güvenlik amacıyla çekilen şeritleri aşarak obrukların en ucuna kadar gittiği görüldü.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX