0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ekim 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:10 Ekim 2019 Perşembe 08:00:00

Nasıl serbest kalırlar! Mahkemeden tartışılacak karar

Erzurum’da, Suriyeli 3 kız çocuğunu kamyonetle kaçıran 2 şahıs, suçüstü yakalandı. Serbest bırakılan şüphelilere sadece, çocuklara 300 metreden fazla yaklaşmama’ cezası verilmesi tepki çekti.

Yakutiye’de, 5 Ekim günü iddiaya göre kargo şirketinde şoför olarak çalışan İ.G, beraberindeki S.H. (70) ile birlikte, “Zabıta geliyor” diyerek kandırdıkları 10 15 yaşlarındaki Suriyeli A.J. F.N. ile T.C’yi kapalı kasa kamyonete bindirdi. Araç hızla yol alırken, kasadaki çocuklar ‘İmdat’ diye bağırmaya başladı. İ.G, bağrışmalara aldırış etmeden kamyoneti sürmeye devam etti. Sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine polis, aracı 6 kilometre uzaklıkta durdurdu. İ.G. ve S.H. yakalandı, çocuklar ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 

“DİLİNİZİ KESERİM” DEDİ 

S.H’nin kendilerini tehdit ettiğini söyleyen çocuklar, “Şoför ‘arabada para var, binin sizin olsun’ dedi. Sonra aracı hızla sürerek uzaklaştı. ‘İmdat’ diye bağırdık ama durmadı. Yaşlı olan adam ‘Sizi öldürürüm, dilinizi keserim’ dedi. Biz bağırmaya devam ettik” diye konuştu. Suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden şoför İ.G, kahvehanede otururken yanına S.H’nin geldiğini belirterek, “Üç yeğenim var, bizi götürür müsün’ dedi. Ben de yaşlı diye kabul ettim. ‘İmdat’ diye bağırdıklarını duymadım. Cinsel bir amacım yoktu” dedi. 

300 METRE TEDBİRİ  

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen İ.G. ve S.H’ye, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Adli kontrol şartıyla salıverilen İ.G. ve S.H’nin mağdur çocuklara 300 metreden fazla yaklaşması yasaklandı. Ancak yeterli görülmeyen cezalar, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX