0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Temmuz 2021 Cumartesi 16:30:00 - Güncelleme:10 Temmuz 2021 Cumartesi 16:30:00

Mucizeye el ele gittiler

Kalp anomali ile doğan 4 yaşındaki Yusuf ile 2 yaşındaki kalbi delik kardeşi Eylül için doktorlar en fazla ‘5-6 yıl daha yaşar' dedi.

İki kardeş Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde aynı anda yapılan operasyonla hayata yeniden tutundu.

DOKTORLAR HİÇ ŞANS VERMEMİŞTİ

Diyarbakırlı Yaray Ailesi'nin iki çocuğu Yusuf (4) ve Eylül (2), nadir rastlanan kalp hastalıklarıyla doğdu. Geç tanı nedeniyle Diyarbakır'da ameliyat edilemeyen çocuklardan Eylül için doktorlar, "Ameliyat şansı kalmamış" dedi. Ancak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde küçük çocukların kaderi değişti.

ŞİMDİ İKİSİ DE SON DERECE SAĞLIKLI

İki kardeş aynı anda, üstelik yan yana ameliyathanede 8 saat süren operasyon geçirdi. Yusuf ve Eylül ameliyat sonrası 4 günlük yoğun bakım sürecinden sağlıklı çıktı. Baba Kadri Yaray, "Çocuklarımın en fazla 5-6 yıllık ömrü kaldığı söylenmişti, şimdi yeniden doğdular. İleride Yusuf'un doktor, Eylül'ün ise hemşire olmasını isterim" dedi.

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alican Hatemi, "Eylül'de kalpte bir delik oluşmuş ve o deliğin uzun süre açık kalması sebebiyle akciğerde sorun oluşmuştu. Yusuf'ta ise kalp kapağında doğumsal bir anomali vardı" dedi.

Etiketler : Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Alican Hatemi ameliyat 8 saat süren operasyon
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX