0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Ocak 2021 Cumartesi 22:37:00 - Güncelleme:03 Ocak 2021 Pazar 14:12:00

Meyve kasalarından sıcak yuva

Şanlıurfa'da aralarında doktor, avukat, veteriner ve öğretmenlerin bulunduğu hayvanseverler, esnaftan topladıkları ahşap palet ve meyve kasalarını, Harran Üniversitesi atölyesinde sokak hayvanları için yuvaya dönüştürüyor.

Hayvanseverlerden biri olan Yasemin Al, “Hayvanlara mama dağıtırken aklımıza yuva fikri geldi. Şu anda 30 yuva yaptık. Bunları da belirli alanlara bıraktık. Bunun yanında kedilerimiz için de kullanılmayan otomobil lastiklerinden yuva yapmaya başladık. Sırf onların ufak bir köşe bulmaları, yaşamlarını devam ettirebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Hayvanların korunmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Al, şöyle devam etti: "Son zamanlarda artan eziyet ve ölüm haberleriyle birlikte hayvan sevgisinden yoksun bir nesil yetişmesini istemiyoruz, bunun için çabalıyoruz. Hayvanların korunması, rahat yaşamalarını sağlamak hem kanunlarımız sayesinde hem de bizim çabalarımızla olacaktır. Çünkü onlar bizim dilsiz canlarımız, Allah'ın sessiz kulları, bize ihtiyaçları var. O yüzden havanın soğuk olduğu bugünlerde bir çalışma yapmak istedik. Bize destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa'da genç yaşlı tüm hayvansever dostlarımıza sesleniyoruz, bu soğuklarda bir kap artık yiyeceğinizi bina önlerine koymayı unutmayın."

Etiketler : meyve kasa yuva
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX