0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Haziran 2021 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:24 Haziran 2021 Perşembe 10:07:00

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: 4 bölgede çok kuvvetli sağanak yağış var

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısında 4 bölgede kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Trakya, iç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'de sağanak yağış görülürken diğer bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte 24 Haziran güncel hava durumu raporu...

24 Haziran güncel hava durumu raporu yayımlandı. İstanbul'da bugün yağış görülecek mi? Son hava durumu raporuna göre Trakya, iç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'de sağanak yağış görülürken özellikle Marmara ve kıyı Ege bölgelerinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. İşte haberimizin ayrıntıları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (İstanbul, Kocaeli ve Balıkesir dışında),İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Yozgat, Amasya, Çorum, Tokat ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun doğu kesimleri ile Kıyı Ege'de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Peki, haziran ayının sonuna yaklaşırken yağışlar devam edecek mi?

Uzmanlara göre, Orta ve Doğu Karadeniz hariç olmak üzere hafta sonundan itibaren yurt genelinde kuvvetli yağış beklenmiyor.

Kuvvetli yağışların ardından özellikle Marmara ve kıyı Ege bölgelerinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yurdun kalan kesimlerinde ise sıcaklık mevsim normalleri civarında seyredecek.

KAVURUCU SICAK GELİYOR

Uzmanlar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz kıyıları için uyarıyor. İlerleyen günlerde, bu bölgelerde kavurucu sıcaklar bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 27°C

Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 29°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 37°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 25°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

Etiketler : yağmur sağanak hava durumu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX