0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2022 Cumartesi 17:00:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2022 Cumartesi 17:00:00

Maymunlara buzlu kokteyl servisi

Antalya Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar sıcak havalardan etkilenmemeleri için fıskiyeler ve gölgelikli yuvalar ile serinletilirken, maymunlar da buzlu meyvelerle besleniyor.

Antalya Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar sıcak havalardan etkilenmemeleri için fıskiyeler ve gölgelikli yuvalar ile serinletilirken, maymunlar da buzlu meyvelerle besleniyor. Adlarını altın yeşili kürklerinden alan yeşil maymunlar, kendilerine özel olarak hazırlanan buzlu kokteyllerle serinliyor. Üstelik bu besinlerini 16 yeşil maymun, kafese giren bakıcılarının elinden alıyorlar. Bu şekilde maymunların hem mutlu edildiklerini hem de serinletildiklerini belirten Uysal, "Bu kokteyl çok çeşitli bir kokteyl, elimize çeşitli meyveler geçiyor. Bunlar mevsimsel ve mevsim dışı karma meyveler oluyor. Sizin de gördüğünüz gibi çeşidi bol bir diyet uyguluyoruz. Onlar gayet sağlıklılar, mutlular. Onlara buzlu meyve yaparak da onların birazcık mutlu olmalarını ve serinlemelerini sağlıyoruz. Böylece vücut dirençlerini de artırıyoruz" şeklinde konuştu.

Antalya Hayvanat Bahçesi'nde bulunan hayvanları görmeye gelen ziyaretçilerin de uygulanan bu yöntemleri gördüklerinde mutlu olduklarını belirten Uysal, "Çok mutlu oluyorlar, çünkü çoğu kişi belirli bir önyargıyla buraya geliyor. Acaba hayvanlara bakılıyor mu, yemek yediriliyor mu diye düşünüyorlar. Ancak hayvanlara karşı böyle bir muamele gördükleri zaman çok mutlu oluyorlar ve çok seviniyorlar. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz tabii ki. Ayrıca bu yöntemler dışında onların barınaklarını sağlam yapmaya çalışıyoruz. Altında gizlenebilecekleri, yatabilecekleri, gölgelenebilecekleri alanlar sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : antalya hayvanat bahçesi maymun kokteyl içeceği
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX