0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2020 Perşembe 18:20:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2020 Perşembe 18:20:00

Marmaray geçişli ilk ihracat blok treni yola çıkıyor

Kaynak: AA

ABONE OL

Türkiye'de üretilen otomotiv parçalarını ve beyaz eşyaları taşıyan Marmaray geçişli ilk ihracat blok treni, Sakarya'dan hareket edecek.

Reysaş Uluslararası Taşımacılık AŞ tarafından tırlarla istasyona getirilen otomotiv parçaları ve beyaz eşya yüklü 36 konteyner, 550 metre uzunluğundaki 18 vagondan oluşan trene yüklendi.

Asrın projesi Marmaray'ı kullanarak direkt Avrupa'ya gidecek tren, Marmaray sayesinde Anadolu'dan Avrupa'ya direkt ulaşarak ülkenin ilk ihracat treni olma özelliğini taşıyor. Tren, Sakarya Arifiye Tren İstasyonu'ndan hareket edecek.

"YENİ BİR MİLAT"

Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, bugün yeni bir milat yaşadıklarını belirterek, Anadolu'nun ihraç ürünlerinin Marmaray kullanılarak Avrupa'ya gideceğini söyledi.

İhracatın bu sayede daha ucuz ve hızlı gideceğini vurgulayan Döven, "Anadolu Avrupa ile kucaklaşmış oluyor. Yüzyılın, miladın tüneli olan Marmaray'da yolcu taşınırken artık yük de taşınıyor" dedi.

Etiketler : Asrın projesi Marmaray avrupa
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX