0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Temmuz 2021 Pazar 17:00:00 - Güncelleme:11 Temmuz 2021 Pazar 17:00:00

Maaşını 'can dostları'yla paylaşıyor

Amasya Merzifon'da yalnız yaşayan 58 yaşındaki bedensel engelli Osman Bayrak, tek geçim kaynağı olan 900 liralı engelli maaşıyla 'can dostlarım' dediği sokak kedilerini besliyor. Her gün sabah ve akşam aynı saatlerde aldığı mama ve kemik parçalarıyla hayvanları besleyen Bayrak, "Kendi yemeğimi de aşevinden yiyorum, başka gelirim yok" dedi.

Osman Bayrak, kedilerle ilgilendiğinde dünyanın sıkıntılarını unuttuğunu, yalnızlığını bu şekilde giderdiğini dile getirerek, zamanla kedilerle arasında sevgi bağı oluştuğunu söyledi.

Engelli maaşını sokak kedileriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Bayrak, "Hiç evlilik yapmadım, yalnız yaşıyorum. 15 yıldır sokak hayvanlarına bakıyorum, hayvan gördüğümde dayanamıyorum." dedi.

Sokak hayvanlarına bakan bir kişiden etkilenerek kendisinin de kedilerle ilgilenmeye başladığını anlatan Bayrak, "900 lira engelli maaşı alıyorum, yüzde 80 raporum olduğu için. O da zaten hemen hemen kedilerle bana anca yetiyor. Kendi yemeğimi de aşevinden yiyorum, başka gelirim yok. Yalnız yaşadığım için hayvanlarla uğraştığım zaman gerçekten aile gibi duygulanıyorum. Yalnızlığımı onlarla gideriyorum." ifadelerini kullandı.

Bayrak, hayvanlarla ilgilenmekten daha güzel bir şey olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Benim motorumu görünce yüz metre öteden koşarak geliyorlar. Hayvanlar beni motordan tanıyor. İlçe sakinlerinden birisi, 'Abi buradan kaç defa motor geçti. Hiç koşmadılar. Senin motoru görünce koşuyorlar.' dedi. Kedilere yiyecek verdiğim zaman dünyalar benim oluyor. Yiyecek veremediğim zaman çok üzülüyorum. Gün içinde kedilere yiyecek veremediğimde gece uyku uyuyamıyorum. Kediler olmazsa daha da yalnızlık hissediyorum. Hayvanlara daha iyi davranılmasını istiyorum, onlar da bir can. Ömrüm yettiği sürece kedileri beslemeye devam edeceğim."

İlçe sakinlerinden Adnan Taşa ise Bayrak'ın fedakarlığını ilçe halkının takdir ettiğine dikkati çekerek, "Osman kardeşimizi yakından tanıyoruz. Kediler onun her şeyi, onu biliyoruz. Kendi imkanlarıyla yiyeceklerini alır, dağıtır. Hepimiz onun bu fedakarlığını alkışlıyoruz." diye konuştu.

Etiketler : Amasya Merzifon osman bayrak Adnan Taşa can dostları
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX