0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Temmuz 2021 Çarşamba 18:57:00 - Güncelleme:14 Temmuz 2021 Çarşamba 18:57:00

Kübra Büyükduman; 90'lı yılların çevirmeli telefonlarını hayata döndürüyor

Kübra Büyükduman, 80-90'lı yılların çevirmeli telefonlarını, tozlu depolardan çıkarıp, hayata geri kazandırmaya devam ediyor.

Bir dönem hayatımızın bir parçası olan çevirmeli telefonlar, cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile bir bir ortadan kaybolmaya başladı. Nostaljiye olan ilgisiyle bilinen, kadın girişimci Kübra Büyükduman, bir ilke imza attı ve binlerce eski telefonu yeni renkleri ile hayata kazandırdı. Peki bu süreç nasıl başladı, kendisinin ağzından dinleyelim;

'Çocukluğumdan beri, eski dönemlere ait parçalar çok dikkatimi çeker, eskicileri sık sık gezmeyi sevenlerdenim. Bir gün bozuk bir daktilo ve iki çevirmeli telefonu alıp, eve getirdim Tabii o zamanlar cam seramik, ahşap boyuyordum. Ama bildiğiniz üzere, telefon ve daktiloların dışı plastik ve boya tutmadığı için normal şartlarda, baya bir araştırma yaptım, birazda deneme yanılma yolu ile epey telefon ziyan edip, tek tek parçalarını birbirinden ayırıp, sistemini iyice çözdükten sonra, ben bu ürünleri yeni tenlere boyar, dekor olarak kullanırım dedim. Pembe, mavi, turuncu, yeşil derken bir çok renk çıkardım ortaya, sosyal medyada inanılmaz beğenildi. Yurtiçi ve yurtdışına inanılmaz sipariş almaya başladım. Sonra, bir kaç kurum ile anlaşma yaptım, depolarındaki eski telefonlar için ihalelere girdim . Talebi karşılayacak telefon gerekli idi bana. Bir telefonun boyanıp hazırlanması tam iki hafta sürüyor. Ama sonuçta çiçek gibi bir ürün ortaya çıkıyor.'

Telefonlar çalışmıyor dekor olarak kullanılıyor istenilen renkte tasarım yapıyor Kübra Büyükduman. Çok yakında farklı nostaljik ürünler içinde çalışma yaptığını belirtiyor. "Bu çalışmalar ve tasarımlar hem ruh sağlığımıza iyi gelen terapi ve hobi olarak değerlenirken, aynı zamanda retro ürün kategorisinde satışlar yaparak, gelir elde edebileceğiniz yan gelir olarak da değerlenebilmektedir. Vaktinin çoğunu evde çocuklarıyla geçiren hanımlar için, bu çalışmaları şiddetle öneriyorum. Retro ürünlerin asla göz ardı edilmemesi ve kesinlikle değerlendirilmeleri gerektiğinin altını çiziyorum. Çok yakında birçok Retro ürünleri bir araya getirerek, sergi düzenlemeyi planlıyorum Tabii burada da kadın girişimcilerle bir söyleşi düzenleyip, evde sandık altında kalan ürünleri nasıl değerlendirebilecekleri konusunda yardımcı olmak istiyorum" diye sözlerine devam etti.

Etiketler : Kübra Büyükduman çevirmeli telefon Nostalji
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX