0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Kasım 2017 Pazartesi 21:12:00 - Güncelleme:06 Kasım 2017 Pazartesi 21:14:00

Kızılay Başkanı Kınık'a Avrupa'da yeni görev

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, IFRC Avrupa Bölgesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Avrupa Bölgesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi.
 

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Kınık, 116 oyla IFRC Avrupa Bölgesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi.
 

Kınık'ın rakibi Almanya'dan Volkmar Schön 61 oy aldı.
 

Sonuçların belli olmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kınık, federasyonun seçimli toplantılarının 4 yılda bir yapıldığını ve Antalya'da gerçekleştirilen toplantıda federasyon başkanı, 4 kıtanın başkanları ile her kıtadan 5'er üye olmak üzere yönetim kurulunun belirlendiğini söyledi. 
 

Kınık, dünyanın en eski ve yaygın organizasyonu "büyük kırmızı aile" içinde gelecek sene 150. kuruluş yılını kutlayacak Türk Kızılayının zümrüt tanesi gibi bir yerinin bulunduğunu ifade eden Kınık, "Zaten federasyonun yönetim kurulu üyesiydik ve bu seçimde çıtayı biraz daha yukarı çıkardık. Yeni vizyon ve enerjimizle 1,5 asırlık bu harekete yeni bir kilometre taşı dikmek için yola çıktık." diye konuştu. 
 

Kınık, rekor bir katılımın olduğu Antalya'daki genel kurulda federasyonun kıta başkanlarının yanı sıra küresel başkanın da seçildiğini anlattı. 
 

IFRC'nin genel başkanlığına 98 oy alan İtalya Kızılhaç Başkanı Francesco Rocca'nın getirildiğini bildiren Kınık, şu değerlendirmede bulundu:
 

"Afrika kıtasında Senegal Kızılhaç Başkanı, Amerika kıtasında Venezuella Kızılhaç Başkanı, Asya Pasifik'te Çin Kızılhaç Başkanı ve Avrupa kıtasında da Türk Kızılay Başkanı başkan olarak seçildi. Bu onur Anadolu insanının onurudur. Dünyanın birçok noktasında bayrağımızı dalgalandıran arkadaşlarımızın onurudur. Tüzüğümüze göre onursal başkanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onurudur. Devletimiz ve milletimiz mazlum haklara yaklaşımı, ümit ve destek olmasıyla bu yarışı önde tamamlamış olduk. Bu hareketi güçlendirmek ve insanlığın ızdırabını bitirmek için elimizden geleni yapacağız."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX