0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2019 Cumartesi 11:01:00 - Güncelleme:26 Ocak 2019 Cumartesi 12:21:00

Kato Dağı'nda kar kalınlığı 8 metreyi aştı, ekipler zirveye ulaştı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı'nda kar kalınlığı 8 metreye ulaştı.

Askeri üs bölgesinin kardan kapalı yollarını açmak için zorlu kış şartlarına aldırmadan 15 gündür aralıksız çalışan ekipler zirveye ulaştı. Ekiplere, vatan nöbeti tutan Mehmetçik tarafından sıcak çay ikram edildi.

YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası Beytüşşebap Kaymakamlığına bağlı Özel İdare ekipleri ve belediye ekipleri gece gündüz çalışarak tüm köy yollarını kısa sürede ulaşıma açtı.

KATO DAĞI'NA ULAŞTILAR

İlçeden 35 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı Tuzluca üs bölgesinin yolu da şiddetli kar ve tipi sonrası ulaşıma kapandı.

Yolun tekrar açılması için 15 gün önce çalışma başlatan ekipler Kato Dağı zirvesine ulaştı.

Dozer, eskavatör, kepçe ve loderlerin gece gündüz çalışmaları sonucu yol tek şeritli olarak ulaşıma açıldı.

Cevizağaç köyünden Tuzluca üs bölgesine kadar kar kalınlığı yer yer 8 metre ölçüldü.

"DEVLETİN TÜM İMKANLARINI SEBERBER EDİYORUZ"

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Kato Dağında vatan nöbeti tutan silahlı kuvvetlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Mehmetçiğimiz, askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve korucumuz insanımızın huzuru için güvenliği için kar demeden kış demeden en ücra dağlarda 6-7 metre karın yağdığı yerlerde görev yapıyorlar. Onlara sağlık, sıhhat diliyoruz, başarı diliyoruz. Gönlümüz onlarla birlikte ayrıca onların o bulundukları yerlerde rahat edebilmeleri için devletin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. Oranın yolu tabi bir süre kapalı kaldı. Ama daha sonra Karayolları ve bizim İl Özel İdaresi ekiplerinin destekleriyle o yollar açıldı. Ama yol kapalı olsa dahi havadan helikopterle tabi yavrularımızın askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlara ve ülkenin her yerinde görev yapan Mehmetçiğimize askerimize polisimize ve korucumuza teşekkür ediyoruz" dedi.

(İHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX