0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:19 Ocak 2018 Cuma 00:00:00

İzmir modeli

Şiddetli fırtına ve yağışlar İzmir’de hayatı felç etti.  Kordonboyu'ndaki dükkanların tamamını yükselen deniz nedeniyle su bastı. Esnaf “Böyle belediyecilik mi olur? Her sene aynı şeyi yaşıyoruz” diyerek isyan etti.  

Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlı hava, İstanbul ve İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Boğazı kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların boyu 4 metreye çıktı. İDO'da tüm iç hat seferleri iptal edildi. 

‘BU KADAR VERGİ NEREYE GİDİYOR’

İzmirliler ise her yağışta olduğu gibi kâbusu yaşadı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda deniz yükseldi, her yer göle döndü. Kordon’da da çoğu kafeterya ve restoran olan mekanların sahipleri ellerinde süpürgelerle suları tahliye etmeye çalıştı. Yaşananlara tepki gösteren İzmir esnafı, “Böyle belediye mi olur Allah aşkına. İzmir'in haline bak. İnsan bir set çeker. Her sene aynı şey. Bu kadar vergi,  para nereye gidiyor” ifadelerini kullandı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Şiddetli rüzgârdan deniz ulaşımı da etkilendi. Saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle İZDENİZ seferleri iptal edildi. Sahil kesiminde de 11 ağaç devrildi.  

HEYKEL HAYAT KURTARDI

Sel basan İzmir'de 3 vatandaş deniz sularından kaçarak Cumhuriyet Ağacı anıtına sığındı. Harekete geçen ekipler mahsur kalan İzmirlileri kurtardı.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX