0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:21 Eylül 2018 Cuma 00:00:00

İtalya'nın koyunları kangallara emanet

Toskana bölgesinde aldıkları tüm önlemlere rağmen koyun sürülerini kurt saldırılarına karşı koruyamayan İtalyanlar, çareyi Sivas’tan Kangal cinsi köpek talep etmekte buldu. 

Son aylarda kurt saldırıları yüzünden yüzlerce koyunun telef olduğu İtalya’nın Toskana bölgesinde, bilindik çoban köpekleriyle alınan önlemler yetersiz kalınca, Bölge Meclisi Üyesi Roberto Salvini, Sivas’tan Kangal köpeği alınması çağrısında bulundu. 

SİVAS’LA İRTİBATA GEÇİLDİ 

Kurtların artmasına yönelik araştırmasında en iyi çözümün Sivas Kangal köpekleri alımı önerisini yapan  Salvini, “Kurtlara karşı tel örgü yöntemi işe yaramadı. Sürülerin kontrol ve korunması için alınan köpekler de yırtıcı hayvanları görür görmez kaçıyor. Tek çözüm Sivas Kangal köpekleri” ifadelerini kullandı. Bu çağrı üzerine Toskana Bölge Meclisi, Sivas’ın Altınyayla ilçesinde bulunan Altın Kangal üretim çiftliğiyle temasa geçerek Kangal köpeği talep etti. 

DÜNYANIN EN İYİ KORUMA KÖPEĞİ 

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Koçkaya, dünyanın en iyi 3 koruma köpeği arasında gösterilen Kangalların, işbölümü yapabilme kabiliyetiyle ilk sırada yer aldığını söyledi. Dünyanın birçok bölgesinde kurtlara karşı Kangalların kullanıldığını dile getiren Koçkaya, bu köpeklerin Toskana’da da kurtlara karşı koruma görevini başarılı bir şekilde yerine getireceklerine inandıklarını belirtti. 

KOLAYLIKLA UYUM SAĞLAR 

Kangalların diğer ırklara göre üstünlükleri olduğunu da aktaran Mustafa Koçkaya,’’ Sürü koruma görevi yaparken kendi aralarında işbölümü yaparlar. İtalya’ya rahatlıkla uyum sağlarlar. Hızlı adaptasyon yeteneğine sahiptirler. İtalya’da başarılı olacaklarını düşünüyoruz” dedi. 

KURTLARI ÖLDÜRELİM ÖNERİSİ

Geçen yıl ülkedeki kurtların yüzde 5'inin öldürülmesi planlanmış, ancak hayvan hakları savunucularının tepkisi üzerine bu öneri  rafa kaldırılmıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX